- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ciągłe rozłączanie internetu
Witam,
posiadam modem LTE Huawei B315 i usługę Orange Love. Niestety po przeprowadzce w inne miejsce nie było możliwości ponownego połączenia neostrady w mieszkaniu, w którym obecnie mieszkam, więc podłączono mi internet LTE. I to najwyraźniej był błąd z mojej strony, bo internet często zamula i rozłącza się. W czasie grania przez internet często, średnio co 10 min, rozłącza się internet na kilka sekund i ponownie się łączy, jednak to i tak wiąże się z rozłączeniem z serwera w grze i traceniu całego progresu jaki się udało zdobyć. Czy wina tego rozłączania internetu jest po stronie modemu czy po stronie przekaźnika w okolicy, czy pok prostu w orange jest tak beznadziejny internet LTE? Dziękuję za jakąkolwiek odpowiedź.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Rozłączanie sesji internetu LTE, słaby sygnał z nadajnika lub jego przeciążenie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Rozumiem, tylko jak sprawdzić co może być przyczyną i jak ewentualnie to naprawić?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Modem chyba jakieś dane udostępnia, jakość i siła sygnału, antenę oczywiście jakąś dobrą zewnętrzną masz?
Edit:
Rozłączanie sesji internetu tylko podczas grania w gry?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Panie, skąd ja tu wezmę antenę zewnętrzną. Mieszkanie wynajmowane, w takie pierdoły bawić się nie chcę, z resztą im szybciej skończy się ta umowa w orange tym lepiej bo od samego początku są same problemy ze wszystkim. Według tego co mi podaje modem, wszystko jest w jak najlepszym porządku, pełna siła sygnału i jakość. Internet też czasem rozłącza w czasie przeglądania internetu czy oglądania filmu w internecie ale to zdaża się sporadycznie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Reset do fabryki i ponowne sprawdzenie czy dalej rozłącza...jak to zrobić, znajdziesz tutaj:
https://nasz.orange.pl/t5/Baza-wiedzy-Modemy-i-routery/Reset-modemu-Huawei-B315/ta-p/34806
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Niestety, ale nic to nie zmieniło.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pozostaje kontakt z Orange poprzez czat, można tam zgłoszenie też zrobić, jak jest awaria czy coś to sprawdzą i naprawią, jak LTE przeciążone na nadajniku to kicha, można na 3G przejść, będzie stabilniej ale wolniej @tormis.
Edit:
tak sobie myślę na głośno, może gracze atakują twoje IP gdy grasz i nie tylko, wystarczy wtedy wyłączyć zasilanie i włączyć ponownie, jak IP dynamiczne to rozłączanie netu powinno ustać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Byłem na czacie i tam mi powiedzieli, że jedyne co może mi babka zaproponować to kontaktować się telefonicznie z działem technicznym... Nie wiem czy kobieta była niekompetentna czy coś się zmieniło, ale tylko taką opcję mi dała. Nawet nie chciała bądź nie mogła czegokolwiek sprawdzić. Dlatego też napisałem post tu, by czegoś się dowiedzieć. By przejść na 3G potrzebuje kontaktować się z orange czy mogę to na poziomie modemu zrobić?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W ustawieniach modemu można to zmienić.
- « Poprzedni
-