- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć! Gdzie znajdę aktualne/rzetelne informacje o budowie/możliwości podłączenia do światłowodu w Chojnicach?
Aktualnie sprawdziłem:
Mapa zasięgu orange: https://www.orange.pl/view/mapazasiegu
Mapa CPPC: https://capap.gugik.gov.pl/mapa/cppc/CPPC-internet/
Mapa UKE: https://wyszukiwarka.uke.gov.pl/
Zgodnie z informacją z mapy CPPC mój adres jest "w realizacji", w projekcie nr POPC.01.01.00-22-0086/17 realizowanym przez orange. Jednak z tego co zauważyłem to taki status mają prawie wszystkie punkty adresowe w mieście 🙄
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeśli ktoś dalej interesuje się tematem to CPPC zaktualizowało mapy. W Chojnicach w najbliższych latach, jak dobrze się orientuje to do 2023r., zostanie zrealizowanych kilkanaście pojedynczych punktów adresowych. Koniec marzeń 😐 Inwestycje będą za to w okolicznych wioskach jak chociażby Nieżywięć, Nieżychowice, Angowice, Pawłowo czy Chojniczki. Zdecydowana większość punktów adresowych w Chojniczkach została już wykonana 😉
Cała mapa: https://capap.gugik.gov.pl/mapa/cppc/CPPC-internet/
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Chojnicki Orange Światłowód
@byczek02 jeszcze jest strona UKE:
Podobno najbardziej aktualne dane.
Jeszcze dopytałbym się w salonie Orange. Może mają jakieś informacje na temat realizacji oraz w firmie, która realizuje projekt.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Według tej strony z kolei wynika, że w całym mieście będzie do 2023 realizowanych zaledwie ponad 200 punktów adresowych 🙄
Lokalne salony Orange nie mają pojęcia o jakichkolwiek inwestycjach... Nie wiedzą nawet o istnieniu POPC w tym powiecie a część jest już zrealizowana... 😃
Jakiej mapie w takim razie wierzyć, gdzie można się zgłosić po wiążącą informacje?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@byczek02 Jak zaczna budować sieć u Ciebie w okolicy to pewnie zauważysz. Jeżeli jest Twój budynek ujęty w projekcie to Ci kabel podciagna do granicy działki (dla domkow).
Dopóki nie ma publikacji to taki salon nie wie które adresy zostaną podłączone do sieci.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
U mnie też o dziwo jest niby w realizacji: POPC.01.01.00-22-0086/17 😉
Ps. na jakiej ulicy mieszkasz?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na Bytowskiej.
Z niby najaktualniejszej mapy wynika, że będzie tam do 2023 roku zrobione 5 punktów adresowych...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Właśnie, szukam infa o ul. Spółdzelcza, chętnie bym wykosił petrusa.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
U mnie tylko jest Neostrada DO 10Mb.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jestem w tym samym rejonie, akurat inny powiat i gmina.
Ale z tych nowych mapek i plików xls z https://mapbook.uke.gov.pl/, która pojawiły się jeszcze w zeszłym roku, wszystkie nowe punkty do przyłączenia, w ramach popc 1.1 konkurs 4 (bo o tym mowa), są zaznaczone jako do końca 2023. Jedynie adresy które kończyli jeszcze do końca 2020 z poprzedniego konkursu były na inny kolor, jako do zakończenia w 2020, były opóźnienia bo to mieli wszystko pokończyć do końca lipca 2020.
Przetargi są już zakończone, więc w tych urzędach które się tym zajmują już dobrze wiedzą które miejscowości będą robione kiedy, ale oczywiście znalezienie takiej informacji jest niemożliwe, i nikt jej nie udziela. Nie jest to przypadkiem dostęp do informacji publicznej, dlaczego to jest "tajne"?
Wiem jak robili miejscowości z poprzedniego konkursu, to też było o ile pamiętam okres 4 lat, 2016-2020, i była loteria, jedni byli pierwszymi, a ktoś musiał być ostatni, ale na jakiej zasadzie była ta kolejność dobierana, jest to niejasne.
A mowa tutaj o dość sporym okresie, jak masz pecha to cię podłączą w grudniu 2023, a jeszcze możliwe że później przez opóźnienia związane np. z covid. A ktoś inny będzie miał w tym roku.
Tutaj jest ogromne pole do nadużyć, jakiś samorząd ma dobre układy i dziwnym zbiegiem okoliczności jego gmina jest pierwsza w kolejce.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Internet_popc Szczerze? Prawie żadna Gmina nie ma jakiś super układów bo niby jak? W głównej mierze decydują możliwości techniczne i istniejąca infrastruktura. Jeśli do podłączenia miasteczka X trzeba wybudować 20km sieci a do miasteczka Y wystarczy tylko 500m to jak myślisz jaką decyzję podejmie korporacja?
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »