- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W mojej miejscowości od około 2 miesięcy trwa budowa światłowodu przez firmę nexera, do tej pory na ich mapach moja miejscowość jak i sąsiednie widniały jako "adres w projektowaniu" po czym jakiś tydzień temu ten status całkiem znikł. Odebrałem to jako sygnał o tym że budowa zostanie przerwana (niestety nie udało mi się jak na razie skontaktować z nexerą.) Od czasu zniknięcia statusu z mapy prace stanęły na etapie światłowodu wiszącego na słupie we wszystkich miejscowościach w których był budowany, miejscami są zawieszone skrzynki. Wczoraj ktoś przyjechał i w mojej miejscowości na każdym słupie gdzie światłowód wychodzi lub wchodzi do ziemi powiesił taką skrzynkę.
I teraz moje pytanie czy z czegoś takiego będzie można później podłączyć swiatłowód do domu? Akurat ten słup ze zdjęcia stoi na mojej działce 50 m od domu. Na innych słupach gdzie jest zostawiony taki zwój jeszcze nie ma skrzynek.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Domin28 zniknięcie statusu znaczy jego zmianę, a oznakowanie na skrzynce wskazuje, że jest już zaewidencjonowana i gotowa. To już niewiele zostało do oddania jej do użytku. Dystans 50m jest maksymalny na wykonanie podwieszki do domu.
Myślę, że niedługo przyjdzie info i tym, że jesteś w zasięgu..
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Budowa światłowodu Nexera
@Domin28 tak, od tej skrzynki w przyszłości po zakończeniu inwestycji będzie możliwość przyłączenia Ciebie do usług światłowodowych, instalacja do budynku będzie wykonana napowietrznie. Za pomocą takiej skrzynki można obsłużyć od kilku do kilkunastu przyszłych abonentów usług.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Domin28Można i ponad rok czekać zanim będzie możliwe podpisanie umowy z konkretnym Operatorem i podłączanie do posesji światełka. Nexera nie rozmawia z indywidualnymi klientami tylko z operatorami, którym udostępnia linię.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Domin28 zniknięcie statusu znaczy jego zmianę, a oznakowanie na skrzynce wskazuje, że jest już zaewidencjonowana i gotowa. To już niewiele zostało do oddania jej do użytku. Dystans 50m jest maksymalny na wykonanie podwieszki do domu.
Myślę, że niedługo przyjdzie info i tym, że jesteś w zasięgu..
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Domin28 To się ciesz. Prace idą prawidłowo. Na statusy nie patrz. Zniknął bo już etap projektowania dawno za nimi. Teraz jest etap realizacji.