- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Brak realizacji światłowodu w Wysokiej mimo trwającej inwestycji KPO
Znaczy bo widze ze niw rozumiemy sie chyba. Asta mi pisze ze pierwsza czesc prac to wykopanie przylacza do granicy dzialki badz napowietrze . Drugi etap to publikacja adresow na oflicjalnych listach adresowych. No i wlasnie asta pisze ze oni te listy (Listy adresowe otrzymujemy raz w miesiącu, natomiast docelowo nie wiemy jakie adresy/miejscowości się na listach znajdą.) I nie rozumiem za bardzo o co z tym chodzi.
Jeszcze pisali - Działamy na podstawie informacji jakie otrzymujemy od Ministerstwa Rozwoju Regionalnego.
Asta-net jest wykonawca
-------------------------
Scaliłem wpisy - Mikołaj
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Jaakub65 widzę nieźle zamieszanie informacyjne. Śledzę poczynania beneficjentów projektów KPO/FERC i według mnie proces wygląda inaczej.
Ogłaszany jest konkurs na dany rejon z uwzględnieniem adresów.
Pomyślmy zł, kto by w ciemno licytował/składał oferty?? To nie poker, bo przecież w grę wchodzi kasa i zarobek z inwestycji. Oczywiście to ogólnie powiedziane, bo trzeba własną kasę wyłożyć...
Teren jednak musi być znany jak i zakres, bo przecież warto wiedzieć w co się wchodzi.
Po wygranym przetargu robi się szczegółowe plany i realizuje inwestycję. Po jej zakończeniu następuje rozliczenie z KPO i cała procedura publikacji wykonanych adresów na stronie beneficjenta, gov.pl i operatorów zainteresowanych ( czyli takich, którzy mają punkty styku sieci z beneficjentem)
Ot, i cała filozofia..
Dodam, że adresy są narzucane przez władze zwierzchnie projektu i beneficjenci mogą robić korekty w zakresie 15% bazy adresowej. No pustostany czy takie nie do wykonania zamieniają na inne, realne. Suma musi się zgadzać i kasa też.
Z wykonania bazy adresowej rozliczany jest każdy beneficjent.
Tak to wygląda z mojej perspektywy i nie rozumiem działań informacyjnych Asta netu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czyli w skrocie ministerstwo daje adresy co miesiac jakie asta ma zrobic i asta moze czesc z nich zamienic? I dopiero wykonuja prace naziemne po publikacji czy moga przed? Tak dopytuje bo troche to irytujace ze od poczatku nic nie zrobili a dowiedziec aie czsgos od nich to graniczy z cudem , konsultanci nic nie wiedza i ciagle mowia te same formulki
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Jaakub65 wydaje mi się, że beneficjent dostaje adresy od razu po wygranym konkursie. Ciekawe czy Asta jest właśnie beneficjentem czy tylko podwykonawcą, co wskazywałoby na otrzymywanie przez nich finalnie adresów przed wejściem na inwestycję na dany rejon.
Coś mi się to z tą realizacja w ciemno nie podoba
Sprawdzałeś na gov.pl kto wygrał konkurs?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No jest to dziwne , ze konsultanci niby nic nie wiedza . Od 2024 jak zaczeli robic ta inwestycje nic nie zrobili tutaj , nie znajama rzekomo terminow, w skrocie nic. Oni sa beneficijentami , dostali wielomilonowe dofinansowania na 7 powiatow , tutaj strona asty z informacji na temat tej inwestycji - https://inwestycje.asta-net.pl/. Jakbym mogl cie prosic to przyjzalbys sie blizej temu czy wszystmo jest okej czy jednak cos konsultanci i asta kręci
- « Poprzedni
- Następny »