- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Brak dostępu do światłowodu
@pawelsko tak można by te słupy wykorzystać pod warunkiem że Orange na to pójdzie. Za każdy słup musi płacić kasę do zakładu energetycznego. Napisz do Skierniewic dołącz plan sytuacyjny i czekaj na odpowiedź. Szanse oceniam na 50%.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@pawelsko kiepsko to widzę. Po słupach energetycznych ciągnięta jest instalacja przy zupełnym braku słupów teletechnicznych. Dodatkowym minusem są koszty najmu słupów energetycznych i konieczne zgody. Nikt nie chce się z tym szarpać...
Tu widzę inne rozwiązanie.
Postawienie własnego słupa w drodze/na działce własnej
Na tej drodze gruntowej biegnącej do Ciebie i podwieszenie kabla równolegle do trasy słupów energetycznych.
Postawienie na własnej działce nie wymaga dokumentacji i uzgodnień, a jest honorowane przez Orange. Możesz to zaproponować w piśmie do operatora
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@marder uważam, że trzeba iść w pewne rozwiązania, a nie liczyć na umowę i pozytywne WT ze strony energetyki
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@pawelsko jeśli to ten oznaczony na niebiesko, to raczej zapomnij. Nie to, żebym odradzał, ale znam realia. Słup nawet postawiony przez Ciebie jest w jakimś sensie zarządzany przez energetykę. Orange może nie chcieć go wykorzystać. Napisz jak radziłem proponując takie rozwiązanie, ale i tak ZE będzie się musiał do tego ustosunkować, a i opłaty mogą zniechęcić Orange do takiej instalacji.
Słupy telekomunikacyjne, to 7metrowe słupy strunobetonowe. Taki wystarczy i to nie na granicy z sąsiadem jak ten energetyczny, a w drodze gruntowej prostopadle do głównej że słupem Orange
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@pawelsko normalny drewniany słup Ci wystarczy. Nie trzeba nawet szczudła. Wkopujesz porządnie, obejma z hakiem i tyle. Ale tak jak mówię jeśli masz już słupy to nie ma co komplikować. Pytanie tylko czy Orange na to by poszedł.
http://matuszczyk.com.pl/slupy-drewniane-dla-telekomunikacji-wraz-z-osprzetem-sdt/
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@pawelsko a jeżeli można spytać, to jak kontaktowałeś się z Orange?
Ja do nich pisałem już kilka razy poprzez formularz https://www.orange.pl/zobacz/swiatlowod-zgloszenie , ale jeszcze ani razu mi nie odpowiedzieli. A mam dość podobny problem do Ciebie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ReitardoPrzyjęli zgłoszenie, dorzucili do akt adresu i...nic dalej się nie dzieje. Jak zwykle w takich sytuacjach : kto nie chodzi, nie "wychodzi"...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tzn? Próbowałem kontaktu telefonicznego - BOK nic nie może mi pomóc (chyba, że chce internet mobilny...). Pani z Orange, która kiedyś była u nas zbierać podpisy (orange+światłowód inwestycje?) najpeirw mówiła, że wszystko jest 'in progress', a potem przestała odbierać telefon. Wysłałem też list na adres, który był na pierwszej stronie, to odpisali, że nie mają tam teraz inwestycji. Nie było żadnego uzasadnienia czemu nie powstanie światłowód - tak jakby to nawet do osób technicznych to nie trafiło.
Dlatego szukam informacji jak jeszcze można się z nimi skontaktować, albo dowiedzieć co jest przeszkodą, bo w tamtym roku zrobili wszystkie ulice wokół mojej, a u mnie nic pomimo zebranych podpisów od wszystkich sąsiadów.