Boży Dar woj. Lubelskie: Brak pasma LTE800

Poziom 12, Tropiciel Przestworzy
  • 8
  • 36
  • 0

Podczas speedtestu, teraz już przeskoczył na 1800

Screenshot_20261008-213621.png

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 4642
  • 23360
  • 108

Ok. Wspomniałeś,  że problem jest też na routerze. Czy na nim możesz wymusić tylko jedno pamo 800 i zobaczyć czy loguje do sieci?

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 16367
  • 68575
  • 884

@Georg  na tym nadajniku działa 800-ka, ale jest bardzo obciążona.

Z kolei ważne jest również to, w jakiej odległości jesteś od nadajnika i jakie jest ustawienie sektora BTS-a. Jeśli jesteś na skraju zasięgu, czy pomiędzy sektorami, będą problemy 

• 8
  • 36
  • 0

To ciekawe bo do 26wrzesnia było wszystko w porządku problemy zaczęły się po pracach na nadajniku i nagle 800 zrobiła się bardzo obciążona. Coś tam jest zchrzanione po tych pracach i teraz nikt nie chce tego nawet sprawdzić, na infolinii gadają ze może ukształtowanie terenu, zmieniło się w kilka dni. Nie tylko ja mam ten problem dałem post na spotted to dużo ludzi pisze to samo, tragiczny zasięg po pracach 26 września. Mam trzy telefony i internet w routerze od 9 lat i zawsze zasięg był super, to nie ze ja wczoraj kupiłem kartę i mam słaby zasięg bo taki był 

• 16367
  • 68575
  • 884

@Georg  uszkodzenia wymuszają wymianę sprzętu i czasem rekonfigurację ustawień. Może te zostały skorygowane nie w Twoją stronę? 

Zglaszaj pogorszenie jakości, bo tylko tak zwrócisz uwagę na problem 

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2711
  • 12723
  • 78

@Georg  to czemu te osoby nie zgłaszają tego do operatora. Jak zgłoszeń było, by dużo to w końcu zajęli, by się tym na poważnie.

• 8
  • 36
  • 0

Oczywiście że zgłaszają i mam info ze takich zgłoszeń było dużo z tej okolicy, ale jakoś nie widać poprawy 

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 4642
  • 23360
  • 108

Na spotted wszyscy zawsze mają zły zasięg i to w każdej sieci.  Udało ci się wymusić lte800  na routerze? 

• 16367
  • 68575
  • 884

@Georg  dodaj awarię z września, przeciążenie nadajników i jeszcze możliwość zmniejszenia mocy nadawania w związku z tymi wydarzeniami do Twojego położenia względem nadajnika i będziesz miał odpowiedź. Tu niewiele pomożemy. 

Jeśli będzie się to przedłużać, tylko ODU -IDU da radę