- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Agregacja pasma Upload i Download
Jak to jest z agregacją pasma? Wiadomo, że można agregować download na częstotliwości LTE 800, 1800, 2100, 2600, o ile nadajnik umożliwia taką agregację zrobić. Co się dzieje w takim razie z uploadem? Czy również występuje agregacja pasma, czy jest wybierany najsilniejszy sygnał jednego z wyżej wymienionych pasm?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Agregacja obejmuje wysyłanie i odbieranie danych, jest to suma dostępnych prędkości z agregowanych pasm.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
U mnie agregacja sumuje się tylko na download, upload przejmuje pasmo główne.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeżeli faktycznie upload jest również z możliwością agregacji, to pewnie zależy to od urządzenia. Temat temu poruszyłem, bo przez kilka dni o serwowałam na Xiaomi takie osiągi: download - dochodziło 80 Mbit/s
upload - ledwo 20 kbit/s.
Z takiego internetu nie dało się w ogóle korzystać. Nawet strony forum ładowały się kilkadziesiąt sekund, radio rwało, a filmów w ogóle nie dało się oglądać. O graniu przez net to można było zapomnieć, bo nawet nie dało się zalogować.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@jarynnapisał(-a)U mnie agregacja sumuje się tylko na download, upload przejmuje pasmo główne.
U mnie rowniez tylko download.
Przy okazji tego tematu, chcialem sie zapytac czy wie ktos jak wymusic pasmo glowne na stale? Korzystam obecnie z HManager na androidzie, wybieram 2100, potem 1800 i jakies kilka godzin trzyma 2100 jako glowne, ale pozniej wraca do 10MHz na 1800, przez co mam upload jakies 20Mb/s zamiast 40Mb/s w 2100.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przy okazji tego tematu, chcialem sie zapytac czy wie ktos jak wymusic pasmo glowne na stale? Korzystam obecnie z HManager na androidzie, wybieram 2100, potem 1800 i jakies kilka godzin trzyma 2100 jako glowne, ale pozniej wraca do 10MHz na 1800, przez co mam upload jakies 20Mb/s zamiast 40Mb/s w 2100.
Żeby zablokować pasmo na stałe to trzeba znać earfcn i phy-cellid. Miałem pewne problemy z moim BTS-em. Mam T-Mobile to pisanie tutaj o problemach trochę niema sensu. Zaczęło regularnie wyrzucać połączenie z przekaźnikiem na B7 i B20, chyba zwalczyłem ten problem, bo od ponad 8 dni nie było rozłączania, jedynie zmiana IP.