- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Agregacja pasm LTE
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Agregacja pasm LTE
@benny_b , dzięki za rozkminienie moich screenów Udało mi się poprawnie wczytać jpg z Tinypic. Nie wiem, dlaczego wcześniej zostałem ostrzeżony przez antywirusa. Wyłączyłem też VoWiFi i tam troszkę więcej tych parametrów było zmiennych. Reasumując, gdyby było lepsze pokrycie nadajnikami, to siła i jakość sygnału byłaby lepsza? Dobrze kumam? Techniczna noga ze mnie z tych wartości. Elektryk powiedziałby, że albo go kopnęło, albo porządnie trzepnęło
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Agregacja pasm LTE
Nie odpowiem konkretnie, bo to zależy od zbyt wielu czynników 😉 Siła to pewnie zależy w którym miejscu, jakość zależy też od zakłóceń powodowanych przez inne stacje i tych, którzy używają nielegalnych urządzeń. Teoretycznie powinno się poprawić, ale to zależy jak sieć zostanie skonfigurowana.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Agregacja pasm LTE
Poziom sygnału zmienia się, może znacznie skakać, także tylko wykres coś w przybliżeniu pokaże.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Agregacja pasm LTE
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Agregacja pasm LTE
Odkąd zacząłem bawić się z agregowaniem pasm LTE zauważam dziwną zależność, otóż po godzinie 22 stojąc naprzeciw, niecałe 50 m od anten sektorowych BTSa na spokojnie w LTE 2600 wyciskam ponad 80 Mb/s, natomiast gdy załączy się agregacja jakakolwiek np. 2600+1800 to prędkość dziwnym trafem nigdy nie przekracza 30-35 Mb/s, o co chodzi ? Dodam, że kolega wykonał kilka testów na swoim P30 Pro w tej samej lokalizacji i występuje identyczna sytuacja, więc wykluczyliśmy możliwość ograniczen smartfonów.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Agregacja pasm LTE
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Agregacja pasm LTE
No też mi się wydaje, że agregacja powinna zwiększać, a nie zmniejszać przepustowość
Tym bardziej, ze problem występuje nie tylko na jednym urządzeniu, a wziąłem z ciekawości przetestowałem jak działa na tym sektorze każde z pasm z osobna właśnie tak pod wieczór i wyniki następująco się kształtowały: LTE 800: 35-50 Mb/s LTE 1800: 43-62 Mb/s LTE 2100: 42-74 Mb/s LTE 2600: 55-97 Mb/s
Więc logicznie łącząc do takiego LTE 2600 którekolwiek z pasm powinno być grubo ponad 100 Mb/s .. a nie jakieś 30... coś jest ewidentnie nie teges, a może eNodeB przycina pasmo ? No dziwna sprawa, napiszę na czacie zobaczymy co Orange na to...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz