- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód w ramach POPC - jeden adres, a dwóch operatorów. Czy da się zainstalować dwie usługi?
@agat13 - co do drogi przyłączy w tym przypadku sprawa też wydaje się jasna - autor tematu napisał "studzienka", więc wniosek wydaje się oczywisty - kable idą w ziemi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód w ramach POPC - jeden adres, a dwóch operatorów. Czy da się zainstalować dwie usługi?
Tak, połączenie jest doziemne.
Dzwoniłem dziś żeby się upewnić i zostałem poinformowany, że kabel dają dwuwłóknowy na wypadek awarii i nie widzą przeciwwskazań żeby drugi operator go mógł używać, więc chwilowo jestem dobrej myśli, że będę mógł mieć dwóch operatorów jednocześnie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@lethzik jeśli wiesz z oferty których dostawców chcesz korzystać, to albo poczekaj aż zaczną oferować usługi na Waszej sieci, albo szukaj przedstawicieli, którzy przygotują dla Ciebie ofertę. Oby każdy z wybranych przez Ciebie chciał u Was świadczyć usługi - bo jak już pisałem, na moim przykładzie, musiałem sporo poczekać zanim Orange uznało, że mój adres jest w zbiorze możliwych do przełączenia na światłowód (wcześniej miałem Neostradę po miedzi).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@lethzik To dobra informacja, pod warunkiem rezerw na OPP 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No właśnie, zależy jak z zajetością na splitterze i gdzie ten drugi operator ma punkt styku z pierwszym. To że kabel abonencki ze słupa czy z kanalizacji ma dwa włókna jeszcze niczego nie załatwia.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »