Światłowód od Orange na infrastrukturze operatora KOBA

ROZWIĄZANE

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 23
  • 85
  • 1

Witam, jestem w zasięgu światłowodu od firmy KOBA. Czy jest jakakolwiek możliwość, aby przyłączyć światłowód od Orange na łączach firmy KOBA?

Zrzut ekranu 2025-04-04 134528.png

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15601
  • 64203
  • 825

@marekmat33412  z tego co mi się udało dowiedzieć Orange nie świadczy usług na sieci tego operatora lokalnego 

Warto jednak zapytać w Koba Sp. z o.o. czy nie mają planów umowy ramowej na użyczenie sieci z Orange 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

5 ODPOW. 5

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1491
  • 5960
  • 57

@marekmat33412  sprawdzić sobie, czy na stronie internet.gov.pl. jest wpisany Orange pod Twoim adresem. Możesz też wpisać swój adres na stronie Orange światłowód. Jeśli świadczy usługę pod podanym adresem to się pojawi oferta.

Z tego co widzę to KOBA świadczy hurt-detal. Zawsze to lepiej w razie jakichkolwiek usterek jak usługodawca jest też właścicielem infrastruktury. Może iść do nich.

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21570
  • 62802
  • 860

@marekmat33412 jeżeli obie firmy mają podpisaną umowę o współpracy, to istnieje możliwość skorzystania z usług Orange na infrastrukturze innego operatora. Można to sprawdzić u właściciela infrastruktury lub u dostawcy, u którego chcesz zamówić usługę. Osobiście też korzystałbym z dostępu do internetu na infrastrukturze właściciela, jak wspomniał @Glut.

• 15601
  • 64203
  • 825

@marekmat33412  z tego co mi się udało dowiedzieć Orange nie świadczy usług na sieci tego operatora lokalnego 

Warto jednak zapytać w Koba Sp. z o.o. czy nie mają planów umowy ramowej na użyczenie sieci z Orange 

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 23
  • 85
  • 1

Niestety dowiedziałem, że nie mają takich planów.

• 15601
  • 64203
  • 825

@marekmat33412  skoro oni nie mają, to ręczę, że i Orange nie ma 😉