Przedłużenie umowy propozycja

ROZWIĄZANE

Poziom 12, Tropiciel Przestworzy
  • 4
  • 16
  • 0

Witam,

zbliżam się powoli do końca umowy na światłowód. 

Obecnie płacę 64,99 zł za 300/50. Dzisiaj zadzwoniłem na 801234567 i zapytałem o propozycję przedłużenia. 

Pani zaproponowała mi wersji którą posiadam, czyli nic nie zmieniam 300/50

70,00 zł przez pierwsze 12 miesięcy, później 90,00 zł przez kolejne 12 mies.

Ewentualnie mini Love 

światłowód 300/50 + abonament (no limit + pakiet 300GB) 

59,98 przez 12 mies., a później 109,99 zł przez kolejne 12 mies..

Teraz zastanawiam się czy poczekać i ewentualnie liczyć na jakąś promocję ewentualnie zostawić i umowa przejdzie na czas nieokreślony i wtedy będę miał 75,00 zł.

Jakie jest Wasze zdanie odnośnie zaproponowanych mi ofert? Czy warto za jakiś czas zadzwonić ponownie na infolinię i liczyć, że coś się może zmienić? 

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 478
  • 2203
  • 21

@Alex3331 Tak z doświadczenia - niestety oferty przedłużenia umowy nie były dla mnie interesujące (dwa numery i internet mobilny dla firm) i nawet przez jakieś dwa lata jechałem na umowie bezterminowej, czyli na starych zasadach, bo umowa szczęśliwie nie zakładała, że po zakończeniu okresu zobowiązania zwiększają abonament - tak jak jest to teraz w nowych umowach. Tyle, że internet mobilny był tylko na 4G, bez możliwości włączenia 5G bez podpisania nowej umowy. Trzeba było więc te umowy wygasić i poszukać czegoś lepszego z 5G. Rabaty za marketing i e-fakturę u mnie normalnie wchodziły na umowie bezterminowej. W sumie to bierz co teraz wychodzi dla Ciebie najlepiej. A jak skończy się umowa, to się zobaczy, zawsze można przejść gdzieś indziej, albo chwilowo na kartę, żeby się rozejrzeć co wybrać. Ja ostatecznie po kilkunastu latach w Orange dla firm (w tym w Orange love od początku istnienia tej oferty) przeszedłem do flex 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

13 ODPOW. 13

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15594
  • 64172
  • 825

@Alex3331  trzeba przekalkulować koszty pod kątem całego okresu lojalnościowej. Pod kątem samej oferty też, bo nie wiemy czego naprawdę potrzebujesz.

Taniej nie będzie 

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2842
  • 12101
  • 74

Osobiście unikam ofert typu Love, bo tego typu opcje wiążą ze sobą różne usługi, które ciężko potem rozdzielić.

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3498
  • 8722
  • 158

@Alex3331 , zaloguj się do aplikacji Mój Orange i obserwuj czy nie ma lepszych warunków. 🙂

Poziom 35, Ekspert Galaktyczny
  • 2928
  • 13882
  • 129

@Alex3331 Jak masz dostępne nju to będzie taniej.

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1487
  • 5929
  • 57

@Alex3331  sprawdź sobie w apce, lub na stronie MO. Co Ci system zaproponuje.

• 4
  • 16
  • 0

Dziękuję za odpowiedzi.

@atlas_cudow  Masz na myśli później ewentualny powrót z abonamentu na kartę?

Widzę, że na infolinii proponują dokładnie to samo co w na MO. 

Raczej zostanę przy samym światłowodzie. Na kartę mam mimo wszystko lepszą ofertę. 

Z tego co sobie wyliczyłem bardziej nawet opłaca mi się zwiększyć prędkość wtedy jest różnica niewielka różnica jeśli chodzi o sam światłowód. 

Jeszcze mam trochę czasu więc na razie nie będą nic zmieniał. 

Jak z Waszego doświadczenia wynika czy in bliżej końca umowy tym oferta może być korzystniejsza?

Oczywiście zdaję sobie sprawę, że takiej ceny jak mam teraz już nie uzyskam. 

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2842
  • 12101
  • 74

Chodzi o to , ze Orange Love łączy ze sobą kilka usług w jeden pakiet. Ogólnie fajnie bo jest taniej, ale jak będziesz chciał np nr telefonu przenieść gdzieś indziej, to nie jest tak łatwo bo wtedy musisz rozbić ten pakiet. W skrajnych przypadkach nawet trzeba przejść do innej sieci, żeby odczepić nr od Orange Love. Taki przypadek miała moja siostra. Oczywiście w większości jest to prostsze ale mamy nawet wątki na Nasz Orange, o tym jakie były problemy z tym.

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 478
  • 2203
  • 21

@Alex3331 Rzeczywiście z Orange Love jest trochę więcej komplikacji jeśli chciałbyś z takiej oferty zrezygnować, ale też zniżki są dobre (oczywiście w zależności czego potrzebujesz). Ale jest możliwość, po okresie obowiązywania terminowej umowy, przejścia z numerem z Love do oferty Orange na kartę po miesięcznym wypowiedzeniu. Rezygnowałem niedawno z Love - dwa numery wypowiedziałem, jeden przeniosłem poza sieć, żeby później wrócić jako nowy klient 

• 4
  • 16
  • 0

Rozważałem przejście na Orange Love, ale zniechęciłem się. 

Z jednej strony Love wychodzi korzystnie, a z drugiej strony, czy po tych 2 latach nie wywiną numeru i nie podniosą ceny tak jak mi teraz ze światłowodem.

Zawsze można się przenieść do innego operatora lub oferty na kartę, tylko kwestia czy wtedy warunki na kartę będą tak korzystne jak teraz. Raczej w to wątpię bo już teraz widzę, że moja oferta na kartę zdrożała co nie zmienia faktu, że wciąż korzystna. Ponowna aktywacja tego samego pakietu na kartę co mam teraz już byłaby droższa. 

Jest jeszcze jedna opcja przejście na umowę bezterminową. 

Tylko tak jak teraz płacę 65,00 zł to czy po przejściu oczywiście doliczy się 10,00 zł  będzie wtedy 75,00 zł rozumiem, że stracę wszystkie rabaty marketing+fv, czyli kolejne 10,00 zł co już łącznie daje 85,00zł?