Przedłużenie umowy a dekoder oraz modem

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 423
  • 1533
  • 4

Nie powinno być problemu z połączeniem 😄

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 169
  • 584
  • 0

Nie powinno być problemu miedzy FB7, a dekoderami łącząc przez WiFi. FB7 posiada WiFi 7 to znaczy szybszą prędkość i szerszy kanał. Myślę że mimo tego będzie współpracował z urządzeniem o niższym standardzie. Zastanawia mnie tylko po jakie licho do prędkości 600 Mb/s oferują taki router. Widocznie już nie mają innych, lub chcą wpychać nowe produkty. Jak dla mnie nowe to zawsze nowe bo lepsze, o wyższych parametrach i niezawodne. Chyba nie masz wyboru jak chcesz zostać z Orange.

Poziom 11, Tropiciel Przestworzy
  • 9
  • 21
  • 0

Też mnie to zastanawia a znajomy ,który jest instalatorem mówi aby unikać fb7 bo soft jest tragiczny i ludzie szału dostają ze względu na ten gpon.

Martwiłem się bo to wielka płyta i czy na tym paśmie dekoder będzie współpracował z fb6/7?

• 423
  • 1533
  • 4

Wi-FI, jeżeli ma dobry soft - to ma zawsze wsteczną kompatybilność :0

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8672
  • 35073
  • 293

@Andrzejossnapisał(-a)

Też mnie to zastanawia a znajomy ,który jest instalatorem mówi aby unikać fb7 bo soft jest tragiczny i ludzie szału dostają ze względu na ten gpon.

Martwiłem się bo to wielka płyta i czy na tym paśmie dekoder będzie współpracował z fb6/7?

O kompatybilność się nie martw. Sprzęt operatora podlega jego gwarancji: jeśli coś nie będzie działało to wymienią. Nie rozumiem co masz na myśli pisząc o "ludziach którzy dostają szału ze względu na ten gpon". 

BTW: dwa IWU200 po WiFi z FB3 i działa w bloku, to jest raczej cud niż norma. Jak to działa, to wszystko powinno.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Gigabitowa_Pasywna_Sie%C4%87_Optyczna

https://en.wikipedia.org/wiki/Wi-Fi_7

Interfejs dekoderów Multi jest zupełnie inny niż IWU200 - znacznie nowocześniejszy i chyba bardziej intuicyjny. Ale inny, będzie się trzeba nauczyć. Dodatkowo, jeśli masz przypadkiem jakieś KD podłączone, to może być problem z dźwiękiem. Za to serwisy streamingowe będą działały bezpośrednio na dekoderze - zawsze możesz do nich uciec od nudy powtórek na tych 200+ kanałach linearnej TV. Skoro na kasie ci nie zależy tak jak na bogactwie oferty, to jest to jakieś wyjście. 

• 423
  • 1533
  • 4

Ja sądzę, że tu chodzi bardziej o nietechnicznych osobach, co tylko z mediów wiedzą, że światłowód jest super, a potem okazuje się, że są problemy itd.

Poziom 11, Tropiciel Przestworzy
  • 9
  • 21
  • 0

Tyle to ogarniam tylko chciałem się upewnić jak to wygląda bo w razie w pomoc techniczna i instalator to z reguł dłuższy czas oczekiwania.

Jestem klientem Orange od 15 lat i tak jak w ostatnich latach w punkcie siedzą osoby o zerowym pojęciu tak muszę się radzić na forum co i jak.

A FB7 martwi mnie ze względu na opinie o sofcie oraz tutaj czytałem trochę i wiele osób woli swoje stare FB6.

• 423
  • 1533
  • 4

Według mnie powinni dawać stare modemy za 0 zł, te nowsze za 5 zł - ale nigdy tak nie zrobia 🙂