Przedłużenie umowy - 5 abonamentów komórkowych

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 770
  • 2734
  • 5

@arthurnapisał(-a)

@muddy Nie pojawi się sensowna oferta 😉 Też byłem ponad rok temu rozczarowany taką polityką. A w rezultacie zlikwidowałem  trzy numery orange abo (w tym internet mobilny) na rzecz flex i płacę połowę tego co wcześniej a dostaję więcej. Flex więc polecam. Z tym, że Twoja uwaga co do rozliczania roamingu jest zasadna. Jeszcze parę lat temu miałem rocznie trochę delegacji poza UE i wolałem rozliczenia i sposób działania roamingu jak w abo. Ale gdybym tylko dostał sensowną ofertę przedłużeniową abo z internetem 5G a nie tylko taką żeby płacić jeszcze więcej, to nadal bym miało abo i płacił więcej niż płacę teraz we flex

W sumie też sporo sensu ma przejście do submarki w Abonamencie też się płaci te 31 zł za 1 kartę i kolejne są za 15 zł do 2 kart

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 545
  • 2634
  • 23

@Windowv2napisał(-a)

W sumie też sporo sensu ma przejście do submarki w Abonamencie też się płaci te 31 zł za 1 kartę i kolejne są za 15 zł do 2 kart

W moim przypadku kluczowy był i jest internet mobilny do korzystania jako podstawowy internet w domu do wszystkiego, więc w grę wchodziły tylko oferty, które to zapewniają  

• 179
  • 449
  • 8

@Windowv2 rozważałem NJU abonament, ale brakuje dwóch elementów: brak obsługi eSIM (z tym mógłbym jakoś żyć, choć kompromis polegałby na tym, że numer służbowy musiałbym mieć w oddzielnym telefonie - mam fizyczną kartę SIM od pracodawcy, więc numer prywatny muszę mieć na eSIM...) oraz brak ekstra eSIM do zegarka. Mobilna dziewica ma to wszystko 😉

• 770
  • 2734
  • 5

@muddynapisał(-a)

@Windowv2 rozważałem NJU abonament, ale brakuje dwóch elementów: brak obsługi eSIM (z tym mógłbym jakoś żyć, choć kompromis polegałby na tym, że numer służbowy musiałbym mieć w oddzielnym telefonie - mam fizyczną kartę SIM od pracodawcy, więc numer prywatny muszę mieć na eSIM...) oraz brak ekstra eSIM do zegarka. Mobilna dziewica ma to wszystko 😉

No to wtedy chyba flex byłby ok

Tam to jeśli chodzi o ekstra esim jest ograniczenie do zegarków, we Flexie to też na telefonie bądź na innych urządzeniach ogarnąć ekstra esim

• 179
  • 449
  • 8

@Windowv2 w pierwszym poście o tym pisałem: Flex odpada z innych powodów, a mianowicie dość częste korzystanie z roamingu i z rozmów międzynarodowych. Kupowanie dodatkowych pakietów na rozmowy międzynarodowe albo na rozmowy w roamingu - może to ma sens, jak się ma tylko jeden numer do ogarnięcia, a nie pięć dla całej rodziny... No i bez sensu kupować pakiet 100 minut w roamingu, jak wydzwonię ich 5 albo 15. Dodatkowo: Orange twierdzi, iż VoWiFi we Flex działa tylko w UE, a przecież najbardziej przydaje się w "egzotycznych" miejscach.

Z podobnych powodów odpadają oferty pre-paid (a subskrypcja to specyficzna forma pre-paid właśnie).