Nie można wyświetlić tego widżeta.

Kończy mi się umowa - co robić?

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 6588
  • 16681
  • 89

@PARANOJA  za AXN nic nie dali . 

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6823
  • 27974
  • 224

@Citi2017napisał(-a)

@PARANOJA  za AXN nic nie dali . 

No nie dali. Zgodnie z umową. Jeśli to jest dla ciebie najważniejsze, to oczywiście nie przedłużaj, weź TV SAT od któregoś operatora i zastanów się od kogo wziąć internet a od kogo telefon.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 96
  • 355
  • 0

@j131 a dlaczego sat? Mało operatorów oferuje usługi 3 w jednym?

Nowy to skarb na początku i ma bardzo dobre warunki u większości operatorów.

Mi zostało 11 m-cy umowy. Internet , abonament komórkowy są okJakby mieli lepszą ofertę tv to nawet bym się nie zastanawiał nad żadną konkurencją.

Poziom 23, Odkrywca Przestworzy
  • 854
  • 3550
  • 18

@PraziomekW Sat masz nieporównywalnie lepszą jakość obrazu. Poza tym,  w "tzw" pakietach zawsze jest drożej.   Na pozór jest super extra tanio, a jak się dokładnie policzy to przepłaca się 3 krotnie:)

• 2151
  • 6148
  • 202

Ja bym zostawił na czas nieokreślony, możliwości w takiej sytuacji duże. Na pewno umowa droższa o 10 zł, chyba, ze miałeś jakieś rabaty na 24 mc to też się wyłączą.

• 96
  • 355
  • 0

W moim przypadku cena absurdalnie wysoka by się zrobiła.

+ 10 zł, koniec Eleven za free, zatem + kolejne jakieś 15 zł, bo lubię tą paczkę.

Nie wiem co z C+?

Potem  płacić za miesiąc ok 260 (w tym 1  giga internet) zł bez fikołków i filmbox i cinemax ..to jednak chyba 😉 za dużo.

Poziom 34, Ekspert Galaktyczny
  • 2743
  • 11344
  • 111

Cześć @Citi2017re

@Citi2017czy na koncie Mój Orange masz już przedstawioną jaką ofertę przedłużeniową? Jeśli umowa przechodzi na czas nieokreślony to opłata abonamentowa może wzrosnąć o 10 zł a także rabaty związane z umową czasową wygasną. Możesz to sprawdzić w podsumowaniu umowy, jakie dodatkowe opłaty dojdą jeśli Twoja umowa przejdzie na czas nieokreślony. Najlepszym rozwiązaniem jest Zamówienie połączenia z doradcą sprzedażowym Doradca sprzedażowy przedstawi Ci ofertę przedłużeniową na pakiet Orange Love z tv. Wtedy możesz przeanalizować (czy chcesz przedłużyć umowę na czas określony czy pozostać na umowie na czas nieokreślony), Wtedy wybierasz, które warunki są dla Ciebie najlepsze. Już ponad 2 lata jest dostępna promocja na pakiet tv Komfortowy, pakiet Eleven Sport jeśli wybierze opcje na 24 miesiące to wtedy masz pierwszy miesiąc za darmo a później te pakiet o 5 zł tańsze czyli 20 zł pakiet komfortowy i 10 zł pakiet Eleven Sport

@Citi2017natomiast jeśli chodzi kanały niegwarantowane to są one u każdego operatora. Może być ich blisko nawet połowa kanałów oznaczonych jako niegwarantowane. Kanały niegwarantowane to takie, które wkrótce wygasa umowa operatorowi lub mają słabą pozycję na rynku i w ten sposób operator się zabezpiecza na wypadek likwidacji lub braku porozumienia z nadawcą. 

Bardzo rzadko znikają kanały lub kończą nadawanie.

Najlepszym rozwiązaniem jest zamówienie rozmowy z doradcą i poznanie oferty przedłuzeniowej i ewentualnie na spokojnie przeanalizowanie które warunki będą Ci odpowiadać

Natomiast jakbym ja Ci miał doradzać to na Twoim miejscu próbowałbym przedłużać umowę i negocjować nowe warunki umowy 🙂

Daj znać  jaką opcję wybrałeś 🙂

Miłego dnia 🙂

Pozdrawiam 🙂

• 2151
  • 6148
  • 202

C+ Prestige to bylo ? w Love Premium ?

Jeśli tak to tego pakietu już nie ma - każde przedłużenie umowy spowoduje wyłączenie C+

• 96
  • 355
  • 0

Mam Love 3 usługi w tym opłacam C+  Premium. Bez  C+ i Eleven to bez sensu płacić ok 240 zł.

• 6823
  • 27974
  • 224

@Praziomeknapisał(-a)

@j131 a dlaczego sat?

...

Bogatsze pakiety opłacają się bardziej w SAT, przynajmniej kiedy porównywałem ostatnio. No i większy wpływ na jakość. Lepsze dekodery. Ale oczywiście to tylko luźna uwaga, każdy szuka tego co mu najlepiej pasuje.