Czy uważacie propozycję przedłużenia mojej umowy za korzystną ?

ROZWIĄZANE

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 264
  • 888
  • 2

Policzyłem ; z tym co mi wczoraj zaproponowali to średnia opłata na miesiąc wychodzi 147 zł . 

A teraz płacę 145 zł . Czyli oferta nie jest taka zła ....

przy czym w tej cenie jest komfortowy pakiet tv zamiast pakietu optymalnego ...

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8676
  • 35094
  • 293

Orange w tej chwili całkowicie zmienia "pakietyzację" kanałów TV, więc nie przywiązywałbym większej wagi do tego rozróżnienia. Nawet nie wiem jaki pakiet w tej chwili mam, a na 100% są to inne kanały niż w momencie podpisywania umowy, w dodatku inaczej pogrupowane. Struktura opcji do ewentualnego dokupienia też się zmieniła. I to wszystko bez jakiejkolwiek zmiany w umowie.
Jeśli uważasz że coś zyskujesz, to przedłużaj, IMHO nie ma to sensu ale to Twoja umowa i Twoja decyzja.

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2320
  • 6943
  • 225

@j131 

Jeśli nie przedłuży umowa przejdzie na czas nieokreślony z abo wyższym o 10 zł, traci rabat za domek 20 zł bo był na 24 mc. Czyli wzwyżka o 35 zł. umowa jest z listopada 2023 więc już na nowych warunkach.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8676
  • 35094
  • 293

@Arti_Kn_Pl: oczywiście możesz mieć rację, ale przecież tego nie wiem na pewno, bo i skąd - to tylko wie OP i Operator. Tak czy owak, jeszcze do terminu w którym decyzję czy przedłużać czy pozostać na warunkach bezterminowych trzeba będzie podjąć jest jeszcze pół roku - do tego czasu mogą się pojawić korzystniejsze oferty. Oczywiście mogą się też nie pojawić.

Poziom 9, Zwiadowca Przestworzy
  • 1
  • 4
  • 0

Zadzwoń na infolinie lub napisz na czacie, zapytaj czy nie da sie zrabatowaź opłaty za domek za całe 24 miesiące, są  bardzo duze szanse ze sie uda:)

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 882
  • 3819
  • 6

Poczekałbym na kupony w MO i ewentualnie wtedy przedłużał, oferty zmieniają się co kwartał lub co pół roku więc jeśli podpiszesz teraz to coś Cie ominie....a co tego nigdy nie wiadomo 😄 

Twoja umowa Twoja decyzja.

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 2593
  • 10063
  • 38

@_Artek_napisał(-a)

Poczekałbym na kupony w MO i ewentualnie wtedy przedłużał, oferty zmieniają się co kwartał lub co pół roku więc jeśli podpiszesz teraz to coś Cie ominie

oni to wiedzą i wyłuskują naiwnych. Mówiłem, że naciągacze. Umowę się przedłuża samemu, a nie, bo ktoś namawia. I jeszcze każe się decydować już zaraz, teraz, w trakcie rozmowy, wystarczy, że powiesz głośno TAK. O! NIE.

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 882
  • 3819
  • 6

Nie demonizowałbym tego sposobu przedłużania umowy aż tak bardzo.....tam też pracują ludzie:D

Zawsze w trakcie takiej rozmowy warto zapytać o możliwość wysłania i zaakceptowania  uzgodnionych warunków przez maila wtedy też można sprawdzić czy wszystko się zgadza.   

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 2593
  • 10063
  • 38

@_Artek_napisał(-a)

w trakcie takiej rozmowy warto zapytać o możliwość wysłania i zaakceptowania  uzgodnionych warunków przez maila wtedy też można sprawdzić czy wszystko się zgadza.   

no właśnie chyba nie. Każe zaakceptować co wytrajkocze (z sakramentalnym "oczywiście ta prędkość pozostaje bez zmian") a przez email nie-da-sie.

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1486
  • 5927
  • 57

Do tego większość jest bardzo nachalna.