- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pojawiła się oferta na przedłużenie z 4 miesiącami za 0 zł. Czy warto czekać na lepszą?
Mam obecnie w Orange światłowód 1Gb/s. Umowa do końca maja 2026. Pojawiła mi się oferta na przedłużenie umowy, gdzie mam 4 miesiące za 0zł. Widzę, że nowi klienci obecnie mają 6 miesięcy za 0zł biorąc tylko światłowód. Z Waszego doświadczenia, warto czekać? Jaka jest szansa, że bliżej końca umowy pojawi się przedłużenie z 6 miesięcy za 0zł?
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy pojawią się dobre promocje dla przedłużających umowę w Orange?
@michalb79 Polityka ostatnich lat pokazuje, że liczą się tylko nowe aktywacje, a lojalni wieloletni klienci mogą się pocałować z gorsza ofertą - bo może podpiszą aneks z przyzwyczajenia, żeby nie zawracać sobie głowy formalnościami wypowiedzenia starej i podpisywania nowej. Moim zdaniem nie warto czekać, nie liczyłbym na lepszą ofertę przedłużenia
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy pojawią się dobre promocje dla przedłużających umowę w Orange?
Nie ma nic za darmo. Każdy kiedyś był nowym klientem. Każdy klient kiedyś stanie się starym klientem . W Polsce net i tak mam bardzo tani i naprawdę przyzwoity.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pojawiła się oferta na przedłużenie z 4 miesiącami za 0 zł. Czy warto czekać na lepszą?
@michalb79napisał(-a)
...
Z Waszego doświadczenia, warto czekać? Jaka jest szansa, że bliżej końca umowy pojawi się przedłużenie z 6 miesięcy za 0zł?
Jeśli na bezterminowej warunki ci się pogorszą, to IMHO warto nie tyle czekać co sprawdzać oferty przedłużeniowe na MO. One się zmieniają, i mają formę kodów rabatowych. Te kody można sobie zapisywać i potem próbować łączyć. Ja wziąłem ostatecznie 4 za zero plus 12 bez opłat za domek oraz minus 10 miesięcznie na całą umowę plus zero za wynajem rutera. Może niczego nie urywa, ale wychodzi tak samo jak miałem wcześniej, a podniosłem prędkość.
Moim zdaniem szansa na to, że trafisz na promocję o dwa "miesiące za zero" więcej jest niewielka, prędzej coś równoważnego poskładasz z poszczególnych rabatów. Oczywiście YMMV.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak jak kolega napisał, te promki przedłużeniowniowe w MO się zmienią. Czasami bywa mniej miesięcy za free a, czasami więcej.
Niewykluczone, że magicy z partyline mają więcej możliwości rabatowych. Gdy jeszcze miałem w Orange tylko światłowód, to kuszono mnie przejściem z numerem telefonicznym do Orange z ofertą Orange Love. Oprócz darmowych miesięcy jakie były widoczne w Mój Orange (wtedy też 4 miesiące przy 1 Gb/s), pani oferowała dodatkowo zniżkę na abonament o 10 zł, której nie było w MO 🙂
Być może bardziej zadziała rzucenie wypowiedzeniem? 😉 I wtedy jakieś małe negocjacje z żywym człowiekiem. 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@szewolnapisał(-a)...
Być może bardziej zadziała rzucenie wypowiedzeniem? 😉 I wtedy jakieś małe negocjacje z żywym człowiekiem. 😉
Negocjacje z żywym człowiekiem w tej chwili to jedynie strata czasu. A czasy kiedy wypowiedzenie coś zmieniało już dawno się skończyły. Na lepsze oferty tak wymuszane bym nie liczył.