Nie można wyświetlić tego widżeta.

Pogaduchy 3.0

Zespół Nasz Orange
  • 3081
  • 12165
  • 66

Pogaduchy 3.0

18 października to Dzień Łącznościowca. Obchodzą go pocztowcy, ale i pracownicy telekomunikacji. Jak wpadnie dzisiaj jakiś listonosz, to można mu pożyczyć wszystkiego dobrego. 🙂 Panów i Panie od łączności zapewne trudniej spotkać, ale o nich też pamiętajmy. Dzięki nim działa telefon, internet i inne usługi 💪

227949-hxlmaqpr1a.jpg

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 1650
  • 13378
  • 2

Pogaduchy 3.0

@Wojciech , to dla Was też wszystkiego najlepszego😊 Kto, jak nie Wy, łączy, a nie dzieli?😊 Prawdziwi fani i zgrany Zespół NO ORANGE😊

• 1650
  • 13378
  • 2

Pogaduchy 3.0

@bluesmanniaki , córka pokazała mi na fejsiku łowców tej komety. Przynajmniej tak ją określili, jak @Kinga opisała. Tylko czy 13-ego była już widoczna w Polsce? Wygląda rewelacyjnie😊

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 337
  • 2169
  • 0

Pogaduchy 3.0

@bronzubnapisał(-a)

@bluesmanniaki , córka pokazała mi na fejsiku łowców tej komety. Przynajmniej tak ją określili, jak @Kinga opisała. Tylko czy 13-ego była już widoczna w Polsce?

Tak, teoretycznie od 12-go miała być widoczna w Polsce, szczególnie południowej, ale bardzo nisko nad horyzontem. Teraz jest wyżej i widać ją w całej Polsce (choć Księżyc w pełni przeszkadza) ale z każdym dniem będzie co raz słabiej. Za 2-3 dni bez lornetki już się jej raczej nie zobaczy...

• 1650
  • 13378
  • 2

Pogaduchy 3.0

@bluesmanniakinapisał(-a)
Tak, teoretycznie od 12-go miała być widoczna w Polsce, szczególnie południowej, ale bardzo nisko nad horyzontem. Teraz jest wyżej i widać ją w całej Polsce (choć Księżyc w pełni przeszkadza) ale z każdym dniem będzie co raz słabiej. Za 2-3 dni bez lornetki już się jej raczej nie zobaczy...

@bluesmanniaki , szkoda, że ci dwaj, co dawno temu chcieli ukraść księżyc, nie osiągnęli wymarzonego celu, bo przez to komety nie widać u nas😊 Za to delektowałem się dzisiaj plackami ziemniaczanymi...mniam, mniam😀

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 2305
  • 8737
  • 33

Pogaduchy 3.0

@bronzubnapisał(-a)

delektowałem się dzisiaj plackami ziemniaczanymi...mniam, mniam😀

z cukrem, ze śmietaną, czy z niczym?

Zespół Nasz Orange
  • 281
  • 4158
  • 18

Pogaduchy 3.0

Placki ziemniaczane najczęściej z gulaszem, ze śmietaną albo solo, nigdy z cukrem 😊

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 337
  • 2169
  • 0

Pogaduchy 3.0

Placki ziemniaczane najbardziej lubię... z 🍺 🙂 

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 2384
  • 13151
  • 63

Pogaduchy 3.0

@Michałnapisał(-a)

Placki ziemniaczane najczęściej z gulaszem, ze śmietaną albo solo, nigdy z cukrem 😊

Też takie lubią 😋

Z cukrem to mało co jem, ograniczmy się w spożyciu cukru, latka lecą i trzeba dietę trzymać 🙃😁

• 1650
  • 13378
  • 2

Pogaduchy 3.0

@pirenej , zaliczyłem 9 chrupiących placków, ociekających oliwą z patelni i z wonią cebuli, bo chipsy, które uwielbiałem z pepsi, są dla mnie już za drogie w stosunku do ceny kg ziemniaka 😀