Pogaduchy 2.0

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 1005
  • 2454
  • 3

Pogaduchy 2.0

zmusisz nie zmusisz, ale jak ktoś nie chce zarobić to jest jego problem a moja lokalizacja to kopalnia forsy a domy są takie, że każdy by chciał mieć dom warty chociaż 10% tego co jeden przeciętny. a przeszkodą dla lokalnego ISP są tu "cienkie" latarnie...

Jak się wkurzę to sam otworzę ISP, puszczę u siebie włókna i będę trzepał kokosy 😄

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15672
  • 64570
  • 827

Pogaduchy 2.0

@pablus FTTH to jednak inwestycja w okablowanie. ZUD-y, projekty itp.

Opowiem krótką bajkę: mój kolega (z firmy podwykonawczej O )  też miał problemy podobne Twojemu. Znalazł takiego ISP, który za pomocą radiolinii dostarcza do jego domu 1Gb/sek. Umówili się, że na jego dachu ustawi retransmiter i będzie zasilał okolicę. Opłaciło się, bo mój kolega net ma za darmo. Sąsiedzi ( i najbliższa okolica) są szczęśliwi, bo odbiorniki mogli ustawić gdziekolwiek, a nie rujnować domy instalacją. Działa, gra i buczy. Zastanawiają się nad rozszerzeniem zasięgu. I wszyscy żyją długo i szczęśliwie...

• 1005
  • 2454
  • 3

Pogaduchy 2.0

ale to jednak radio. przy trybie pracy moich urządzeń to nie zda egzaminu...

• 15672
  • 64570
  • 827

Pogaduchy 2.0

@pablus Wiem, ale z tego, co mówił kolega to działa bardzo stabilnie. Jest zadowolony, ale fakt: na bezrybiu i rak ryba...

• 1005
  • 2454
  • 3

Pogaduchy 2.0

tylko najpierw trzeba znaleźć ISP, który Ci puści radiolinię a to nie takie proste....

• 15672
  • 64570
  • 827

Pogaduchy 2.0

@pablus Poddałem pomysł z  życia wzięty. "Judyta, nie dramatyzuj" jak mawia klasyk. Szukaj, skoro pisałeś do różnych ISP, to może warto zapytać o ten wariant współpracy (mając na uwadze kilkudziesięciu klientów lokalnych). Szukam rozwiązania...jak zwykle 🙂

• 1005
  • 2454
  • 3

Pogaduchy 2.0

tak się składa, że takie propozycje też składałem, ale "grochem o ścianę".... 😞

• 172
  • 816
  • 2

Pogaduchy 2.0

Witam, mam takie szybkie pytanko do was
W pl@nie międzynarodowym stacjonarnym w orange love extra nalicza mi opłaty za wszystkie połączenia, bez znaczenia czy to krajowe czy zagraniczne
Powinno tak być? Specjalnie telefon zdobyłem żeby dzwonić zagranicę 😛

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21768
  • 63571
  • 862

Pogaduchy 2.0

@crodlay zależy jaki plan wykupiłeś.

Poziom 45, Pionier Misji
  • 33123
  • 40758
  • 1403

Pogaduchy 2.0

@crodlay: a dzwonisz na numery stacjonarne? czy komórki? bo tylko stacjonarne krajowe i stacjonarne międzynarodowe są w planie. Komórki dodatkowo płatne.