Nie można wyświetlić tego widżeta.

Pogaduchy 2.0

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 6581
  • 16607
  • 89

Pogaduchy 2.0

@ketrasaArtur @Jaki list z podatkami teraz wystraszyłeś mnie 😲 😭 chcesz powiedzieć że skarbówka mi zabierze całą wypłatę 😭

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 20073
  • 58046
  • 787

Pogaduchy 2.0

@Citi2017 nie chodzi mi o skarbówkę, tylko op gminę, czyli podatki za chałupę, ziemię i odpady komunalne. Opłaciłem wszyto za rok a po podsumowaniu wyszła mi miesięczna pensja. 

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 5503
  • 18656
  • 186

Pogaduchy 2.0

@ketrasaArtur  musisz mieć dużą działkę, "jeszcze większy dom" i liczną rodzinę... 

• 20073
  • 58046
  • 787

Pogaduchy 2.0

@Misiek62 4 osoby, dwie chałupki, jedna w spadku i działalność na adres zamieszkania. Razem po zsumowaniu za rok daje okropnie wysokie kwoty. Z drugiej strony raz się zapłaci i przez 11 miesięcy spokój.

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 5503
  • 18656
  • 186

Pogaduchy 2.0

@ketrasaArtur  Działalność zmienia dużo...

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 1699
  • 13716
  • 2

Pogaduchy 2.0

@ketrasaArturnapisał(-a)

@Misiek62 4 osoby, dwie chałupki, jedna w spadku i działalność na adres zamieszkania. Razem po zsumowaniu za rok daje okropnie wysokie kwoty. Z drugiej strony raz się zapłaci i przez 11 miesięcy spokój.

@ketrasaArtur , mawiają, że bogatemu, to nawet byk się ocieli😂 Tobie, być może, w jednej z dwóch chałup, a nie w oborze. Ciesz się i nie narzekaj...będzie dobrze, jak w reklamowanym ładzie😀 Ja się bardziej martwię, że gazu zabraknie, bo ludziska pobudowali domy, albo są w trakcie budowy i mają kredyty na głowie, a gazu ni chu, chu, i nie podłączą prędko🤔

Anonim

Nie dotyczy

Pogaduchy 2.0

@bronzub  ja mam instalację na gaz i eko groszek, planuję jeszcze wymiennik ciepła na prąd dołączyć do instalacji za rok, jak kasy do składam 😄

Trzeba być przygotowany na różne trendy na rynku grzewczym🙃

• 1699
  • 13716
  • 2

Pogaduchy 2.0

@Anonim , jak wygram w totka, to kupię pole golfowe od jakiegoś biznesmena i założę na nim farmę fotowoltaiczną😁 @ketrasaArtur , promowanie ubóstwa rozleniwia, a to wszystko z podatków. Żadnej manny za darmo jeszcze nikt nie wymyślił. Chyba że chodzi o biblijną, to się zgadza.

@Anonim , nasza energetyka oparta jest na węglu i ten trend sypnie się niczym domino. Tyle odnawialnego źródła energii wpływa do mórz i oceanów, że aż dziw, iż tego potencjału nikt nie wykorzystał. Wolą gaz i ropę z ich dna wydobywać, a chcą się dorwać na potęgę do odzysku z wiecznych zmarzlin. To będzie Apokalipsa!

• 20073
  • 58046
  • 787

Pogaduchy 2.0

@bronzub elektrownie wodne są ciekawym rozwiązaniem, ale niestety początkowe inwestycje są wysoko kosztowe, do tego dochodzi zmiana środowiska w danej lokalizacji i sterty pozwoleń, formalności, zgód, przesiedleń itp. To nie jest prosta sprawa. Prócz nakładu środków, wymaga jeszcze sporo czasu na realizację.

• 1699
  • 13716
  • 2

Pogaduchy 2.0

@ketrasaArtur , katastrofa elektrowni atomowej w Japonii, czy na Ukrainie wygenerowały koszty przewyższające wybudowanie czegoś, co Natura oferuje za darmo. Że też nikt nie bierze tego pod uwagę?