- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 2.0
Witam. Dołączyć chciałem do pogaduch i zapytać was z ciekawości jakiego rodzaju internetu używacie, czy jest to światłowód czy może radiówka. Czy uważacie że wasz internet jest dobry, czy chcielibyście coś lepszego?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 2.0
@Vermeil w domu mam światłowód od dostawcy lokalnego, w terenie w kraju posiłkuję się internetem mobilnym Orange, czasami Play i T-Mobile, za granicą roaming Orange i/lub operatora lokalnego z danego kraju.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 2.0
@VermeilW domu używam internet od UPC posiłkuję się internetem mobilnym od Plusa i Orange
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 2.0
@ketrasaArtur Ja posiadam radiówkę od CPP, tylko ze względu na zniżki. Mimo to wykupiłem pakiet w Flex, żeby odciążyć łącze domowe(60gb za 45-50zł szału nie ma). Niby mam możliwość podłączenia od lokalnego dostawcy ale niuans jest taki że Musieliby postawić słup(za 300zł) żeby móc podprowadzić światłowód do domu. Gdyby nie sytuacja z pandemią i brakiem jakiejkolwiek pracy(Co nie tylko w tym aspekcie mnie ogranicza) to już dawno bym podciągnął światłowód, szkoda że koszt jest taki drogi. Gdyby nie to że sąsiad wybudował dom i na swoją posesje przytulił 3 słupy elektryczne, to pewnie zapłaciłbym za samo podłączenie do domu.
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 2.0
Ja mam wszystkie simki mobilne polskie w domu + parę zagranicznych.
Net po kablu w domu Vectra, w pracy Orange jako wariant Miejski Ethernet.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 2.0
@Vermeil ja od wielu lat męczę się z neostradą 10Mbit/s, bo Orange uważa osiedle domków jednorodzinnych za nierentowne 😛 ale może będzie światełko w tunelu i będzie u mnie FTTH... czas pokaże...narazie płacę bajońskie sumy za internet, który ledwo zipie...
dobrze że w pracy mam symetryk 1Gb 😄
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 2.0
@pablus Ja już od niepamiętnych czasów męczę się na radiówce i limitowanym internecie (Wcześniej jakieś 30GB za 45-50zł teraz 60GB za te same pieniądze). Człowiek nie może w spokoju pobrać paru rzeczy potrzebnych czy też obejrzeć niczego na YT,Netflix bez obawy o to że zaraz pakiet pomacha nam na dowidzenia. Jest to strasznie irytujące.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 2.0
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 2.0
@Piotrekk85 Ze względu na zniżki jakie oferuje CPP nie jestem w stanie zmienić oferty, poprostu wyszłoby mnie drożej płacić za pakiet telefon+telewizja w CPP i oddzielnie Internet Orange(Nie mam nawet pewności że dałoby radę mnie tu podłączyć, a nawet miedziak byłby wydaje mi się gorszy od tego co mam). Na tę chwilę głęboko rozmyślam, bo nie wiem czy dane mi będzie długo wynajmować dom obecny, jak wyjdzie to z Pandemią. Jeżeli pobyt tutaj byłby dłuższy, powiedzmy na te 5 lat, miałbym normalną pracę(Co po skończeniu ostatniej klasy może się uda) to prawdopodobnie skory byłbym wziąć ofertę WawTelu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 2.0
@Vermeil rozumiem, że o FTTH na swojej ulicy możesz co najwyżej śnić ?