Nie można wyświetlić tego widżeta.

Pogaduchy 2.0

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 1005
  • 2454
  • 3

Przywitaj się

Przy okazji urlopu dowiedziałem się, że nad polskim morzem również są białe plamy także nie jestem odosobniony w moim cierpieniu 🙂

* Post przeniesiony z tematu Przywitaj się – moderator Kinga

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 20380
  • 58838
  • 799

Przywitaj się

@pablus w którym miejscu nad morzem jesteś? Kilak dni temu jak byłem, to sprawdzałem zasięg mobilny. Niestety nie jest za rewelacyjny na mierzei. Albo nadajniki są przeciążone, albo brak zasięgu.

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 6591
  • 16707
  • 89

Pogaduchy 2.0

@ketrasaArtur @Kinga @byczyn_86 @-brtk- @pablus  witam znów pora wspomnień Historii Internetu dziś . A zaczęło się

OD  29 października 1969 roku, kiedy to w Uniwersytecie Kalifornijskim w Los Angeles (UCLA), a wkrótce potem w trzech następnych uniwersytetach zainstalowano w ramach eksperymentu finansowanego przez ARPA (Advanced Research Project Agency), zajmującą się koordynowaniem badań naukowych na potrzeby wojska, pierwsze węzły sieci ARPANET – bezpośredniego przodka dzisiejszego Internetu. Eksperyment miał zbadać możliwość zbudowania sieci komputerowej bez wyróżnionego punktu centralnego, która mogłaby funkcjonować nawet pomimo uszkodzenia pewnej jej części. Wszystkie istniejące wcześniej sieci zarządzane były przez jeden główny komputer, którego awaria pozbawiała możliwości pracy całą sieć. Sieć taka nie nadawała się do dowodzenia armią podczas wojny, gdyż główny węzeł sieci byłby pierwszym celem ataku przeciwnika. Postanowiono więc wypróbować zaproponowaną kilka lat wcześniej przez Paula Barana, pracownika RAND Corporation, koncepcję sieci rozproszonej.

W ciągu dwóch następnych lat sieć była rozbudowywana, w pracach nad nią brała udział coraz większa liczba naukowców z różnych ośrodków. Trzeba było opracować konkretne aplikacje, umożliwiające wykorzystanie możliwości komunikacyjnych dawanych przez sieć; jednym z pierwszych zastosowań było zdalne wykonywanie obliczeń na komputerach dużej mocy znajdujących się w innych ośrodkach.

• 1005
  • 2454
  • 3

Pogaduchy 2.0

Ja we władku jestem To wina przeciążonych BTSów Ciekawe czemu Orange nie może na czas wakacji postawić mobilnych bts (Jak miało to miejsce na Orange Festival (czy jakoś tak) )

@ketrasaArtur Ja mam do wyboru badziewne LTE albo badziewne neo10 bo tam gdzie mieszkam we władku jest biała plama xD 

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 2431
  • 4132
  • 56

Pogaduchy 2.0

Ja byłem we władku rok temu w sierpniu, to Play mi dobrze wyrabiał, natomiast Orange to tragedia w tym mieście w sezonie..

• 20380
  • 58838
  • 799

Pogaduchy 2.0

@pablus możesz jeszcze skorzystać z 3G, które pewnie też jest przeciążenie.

@-brtk- fiolet też testowałem i potwierdzam, że dużo lepiej wychodzi od Orange, ale warunek - trzeba być w zasięgu nadajnika, bo roaming wewnętrzny to też kiepsko.

Natomiast rewelacyjne prędkości osiąga się między trzecią a szóstą rano. Internet śmiga nawet na Orange 30 Mbit/s. W dzień ledwo 0,5 Mbit/s

@Citi2017 co Ciebie tak na historyczne wspomnienia wzięło? O sieci czasami fajnie poczytać. Ja już z netu zacząłem korzystać, jak był oferowany o zwrotnej prędkości 24 kbit/s.

• 1005
  • 2454
  • 3

Pogaduchy 2.0

U mnie 3G nie działa.  Bts zatkany

• 535
  • 1878
  • 3

Pogaduchy 2.0

U mnie to lepsze prędkości ma Orange i T-Mobile. Potem Plus i na końcu Play

• 20380
  • 58838
  • 799

Pogaduchy 2.0

@Windowv2 w mojej okolicy Orange ma fajne osiągi, ale nad morzem zostaje wczesny ranek do przyzwoitego korzystania z Internetu mobilnego Orange.

• 1005
  • 2454
  • 3

Pogaduchy 2.0

Gwoli ścisłości to chciałem tylko powiedzieć, że jestem na  urlopie A u mnie w domu LTE jako tako działa Ale niewiele lepiej niż neo...

Za jakie grzechy ?!