- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 2.0
@Piotrekk85 też mam takie zdanie, właściwie, po tylko kilku latach stania "po drugiej stronie lady" w gastronomii i handlu, staram się patrzeć na więcej rzeczy z punktu biznesowego, a nie tylko "płacę - wymagam", co często spotyka się z oburzeniem ludzi 😅
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 2.0
A ja mam za sobą 6 lat pracy w Contact Center. Poza tym Olsztyn to polska stolica usług BPO - więc też się nasłucham od znajomych.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 2.0
Jeśli policzysz ludzi na śmieciówkach, to więcej ta branża zatrudnia niż Michelin i firmy wokół niego.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 2.0
@bluesmanniakMożna było powiedzieć, ze Olsztyn to centra usług bankowych, ale ostatnio niektóre Banki wyprowadziły centra.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 2.0
Dziś z nietypowych świat mamy cały zestaw:
Międzynarodowy Dzień Inwalidów - celem inicjatywy jest zarówno kształtowanie świadomości dotyczącej problemów osób niepełnosprawnych, jak i walka z wykluczeniem społecznym i dążenie do równouprawnienia.
Światowy Dzień Praw Konsumenta - święto, które upamiętnia przemówienie prezydenta Stanów Zjednoczonych Johna Kennedy’ego wygłoszone w 1962 roku. Sformułował on wówczas cztery podstawowe prawa konsumentów: do informacji, wyboru, bezpieczeństwa, reprezentacji.
Europejski Dzień Konsumenta - europejski odpowiednik Światowego Dnia Konsumenta, ma na celu uświadamianie konsumentów o ich prawach.
Dzień Piekarzy i Cukierników - słodkie święto i faja propozycja na samodzielne wypieki w dodatku w dzień wolny, to jest sporo czasu na ciekawe wypieki.
Międzynarodowy Dzień Przeciwko Brutalności Policji - zamiast chronić, zdarzają się czasami odwrotne sytuacje.
Dzień Domeny - gdyby nie domena, to trudno by było zapamiętać adres strony. Wpisz ciąg cyferek: 80.48.169.1 - prawda, że łatwiej zapamiętać orange.pl? Domena to ułatwia.
Dzień Walki z Chrapaniem - podobno człowiek chrapiący gorzej się wysypia, a przy okazji zakłóca nocną ciszę.
źródło: https://www.kalbi.pl/
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 2.0
Dziennik pokładowy, 15 marca 2020
Ludzie wykupili w sklepach zapasy jedzenia na kolejne 3 miesiące, więc sklepy musiały podnieść ceny
Ludzie są zszokowani
Mamy 2020 rok, dostęp do informacji o praktycznie wszystkim, między innymi o tym jak działa rynek.
Ludzie są nadal zszokowani
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 2.0
@SarahLynn u mnie mięsko w domu słabo idzie. Tego można było się spodziewać. Ciekawe co dalej z cenami? Pewnie po ustaniu całego zamieszania już nie spadną, chyba, że nieznacznie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 2.0
Za krótko jestem na tym świecie, żeby się wypowiedzieć, więc trudno mi stwierdzić
Ale teraz nie dość, że inflacja poszła o 4,7% względem zeszłego roku, to jeszcze te ceny... Mam wrażenie, że to pójdzie w bardzo złą stronę, a jak ktoś się przyczepi, że za drogo, że za duża inflacja względem naszych śmiesznych wypłat, to będzie zwalanie na wirusa. Ja z chłopakiem jemy mięso raz na tydzień, a nawet czasem rzadziej, więc nam to obojętne. Ale jak szłam do pracy to kolejka na 10m (nie żartuję, ani nie przesadzam) do mięsnego poza sklepem, w środku pewnie 3 osoby, bo już zaczęli w małych sklepach robić limit
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś