- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange ma najszybe 5G według speedtest.pl 💪
@wojownikarcaz Biorąc pod uwagę że dało się wyciągnąć dobry upload 40+Mb/s przy b. niskim DL to sugeruje bardzo obciążony nadajnik, ale też wskazuje, że jest infrastruktura, która może dawać lepsze osiągi. Sądzę, ze modem zewnętrzny znacznie mógłby poprawić speedtesty. Ale to trzeba więcej danych np. poziomu sygnału, lokalizacji. Na androidzie możesz zainstalować darmowy program netmonster - pokazuje szczegółowe dane o nadajnkach/poziomie sygnału etc
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ign24467napisał(-a)@wojownikarcaz z jaką technologią i pasmem łączyłeś się? Wiesz jaka występowała agregacja w LTE albo 5G z LTE albo z jakim pasmem cię łączyło w momencie pomiaru?
Jeśli speedtest był wykonywany na LTE800, LTE900 lub 5G700 to prędkości mogą być małe
Pamiętaj również, że czynniki takie jak odległość czy różnego rodzaju konstrukcje (budynki), linie wysokiego napięcia, duża liczba użytkowników korzystających z sieci w jednym momencie czy nawet przestarzały lub słaby modem/antena do sieci mogą ograniczać prędkość lub ogólną jakość sieci
Łączyłem się przez pasmo technologiczne 4G LTE800 (4G, 2G, 3G) przez nadajnik BTS.
Podaje jeszcze lokalizacje BTS-a, jest to: Dębica, ul. Ignacego Mościckiego 1, wieża Tauron Dystrybucja S.A. (NetWorks)
Prędkości są zadowolające 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@arthurnapisał(-a)@wojownikarcaz Biorąc pod uwagę że dało się wyciągnąć dobry upload 40+Mb/s przy b. niskim DL to sugeruje bardzo obciążony nadajnik, ale też wskazuje, że jest infrastruktura, która może dawać lepsze osiągi. Sądzę, ze modem zewnętrzny znacznie mógłby poprawić speedtesty. Ale to trzeba więcej danych np. poziomu sygnału, lokalizacji. Na androidzie możesz zainstalować darmowy program netmonster - pokazuje szczegółowe dane o nadajnkach/poziomie sygnału etc
@arthur dziękuje za sugestię odnośnie aplikacji do testów pomiarowych internetu na Android-a.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zedytowałem jedną odpowiedź, proszę po patrzyć na moje testy które wykonałem w aplikacji NetMonster 😘
- « Poprzedni
- Następny »