z nju subskrypcja do flex

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 2
  • 14
  • 0

S.P.
Mam 5 numerów w  nju subskrypcja, a chcę iść na najwyższy plan flex.

Można już bezpośrednio poprzez aplikację Flex? Jakiś czas temu, na chacie, kazano mi iść do innej sieci czy do FREE i dopiero wtedy. Coś się zmieniło?
Doradzono też, datę przejścia, na 3-4 dni przed końcem okresu nju subskrypcji. 
Rozumiem iż po aktywacji 1 numeru, w najdroższym planie flex, mogę od razu zamówić 3 karty dodatkowe? Mam dość dziwne potrzeby @ 300/80/200 GB.
Obecnie mam mix kart nju subskrypcja/free i niby oferta fajna, ale Flex ogarnie to sprawniej.

10 ODPOW. 10

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 886
  • 5309
  • 38

@olga12121 Nadal nie da się bezpośrednio - ani przez aplikację flex ani inaczej. Trzeba przez pośrednika 😉

Tak, możesz od razu numery dodatkowe dołączyć.

Polecam flex. Po wielu latach w abonamencie przeszedłem na flex i się nie zawiodłem 

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 2
  • 14
  • 0

Dziękuję za szybką odpowiedź. Czyli z subskrypcji do Free i dalej do flex? Chat Nju mi to ogarnie?

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 255
  • 2505
  • 5

Konsultant na czacie nju. przeniesie cię do Orange Free na kartę z nju subskrypcja, a kolejnego dnia możesz do Orange Flex.

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 886
  • 5309
  • 38

@olga12121 Jeden z punktów "regulaminu przenoszenia i migracji przydzielonego numeru" mówi to co na załączonym screenie, ale nie zaszkodzi na czacie zapytać a nuż da radę

Obraz 30.08.2026, godz. 19.48.png

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3657
  • 9697
  • 165

@olga12121 przez oferte na karte do Flexa. Najlepiej przez czat.

Następnie wybierasz numer Flex, który ma być główny, następnie wchodzisz w zakładke Grupa i dodajesz.

* Wpis edytowałem - Wiktor 

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 22137
  • 65881
  • 880

@olga12121 możesz spróbować przejść do oferty FREE po przez wysłanie SMS-a o treści FREE na numer 601, a po około 24 godzinach proponuję przejść do FLEX. Wszystko można zrobić na te samej karcie SIM, nie ma potrzeby wymiany. Po przejściu na FLEX, można od razu aktywować potrzebną ilość kart SIM. W najwyższym planie 3 dodatkowe. 

Poziom 22, Odkrywca Przestworzy
  • 770
  • 4610
  • 12

Na 90% trzeba przenieść numery do innej sieci np. różowego operatora i dopiero od tego operatora przenieść do flex.

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 255
  • 2505
  • 5

@artur912, dobrze, że nie dajesz za to ręki albo głowy 😉 .

Wiem, bo sprawdziłem to na sobie, zgłosiłem chęć przejścia na czacie u konsultanta nju. i numer został przeniesiony z nju subskrypcja do Orange Free na kartę.

Oczywiście, nikt temu wierzyć nie musi...

źródło: FORUM TELEPOLIS

Poziom 22, Odkrywca Przestworzy
  • 770
  • 4610
  • 12

Coś kojarzyłem, że się zmieniło ale to chyba nie było oficjalne.