Zmiany w Orange Flex

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 402
  • 1237
  • 3

Zmiany w Orange Flex

ja jak przenosiłem numer z zielonych do nju to nie musiałem zjawiać się w salonie - wszystko online poszło i kurier dostarczył kartę SIM

• 169
  • 750
  • 3

Zmiany w Orange Flex

Jeśli decydujesz się na kartę SIM to nie ma bata, ktoś musi ją fizycznie dostarczyć. Ja przechodząc do Orange Flex podszedłem sobie do salonu i za free dali mi kartę, nie musiałem czkać na kuriera. 

Nie wiem jak jest w przypadku wyboru eSIM. Na stronie podają, że "ogarniesz samodzielnie". Więc zakładam, że w tym przypadku nawet kurier nie jest potrzebny.

• 2241
  • 17164
  • 3

Zmiany w Orange Flex

Jakoś nie doczytałem w tym wątku o bardzo ważnej zmianie, jakim było zlikwidowanie sklepu Flex z końcem lipca. Zdziwiłem się sam bardzo, a od zmian aż mnie wciągnęło bardziej. Tylko, że im głębiej w las, tym ciemniej. Oferty (niektóre) są zawężone do większych skupisk, co np. uniemożliwia skorzystanie z rabatów.

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 4
  • 11
  • 0

Zmiany w Orange Flex

Te socjale to jakieś antymonopolowe prawo UE. Ja sobie chwalę dodatkowe karty, czego nadal nie ma w ofercie na kartę. Pakujesz w modem (i to niejeden) i nie jesteś uwiązany do miejsca, jak w internecie mobilnym na abonament. Tak hipotetycznie to jest unlimited 80 -15 podstawa, 65/3 karty pod Internet 🫣

edit: zapomniałam o GB do rozdania, ale jakby je przeliczyć 🤔

Poziom 16, Badacz Przestworzy
  • 12
  • 47
  • 0

Zmiany w Orange Flex

Jeżeli zachowałabyś logikę, którą już zastosowałaś, czyli, że odejmujemy 15 zł za nielimitowane rozmowy/SMS/MMS to można to przeliczyć wg pakietów 75 i 150 GB:

75 GB = 20 zł

150 GB = 35 zł.

Czyli od 23 do 27 groszy za gigabajt. Co daje 58 - 67 zł za paczkę 250 GB. 😉

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3252
  • 14310
  • 81

Zmiany w Orange Flex

Nie wiem czy jest na rynku oferta, w której jest wszystko bez limitu, łącznie z internetem za mniej niż 50 zl. za jedną kartę SIM.

• 752
  • 2686
  • 4

Zmiany w Orange Flex

@atlas_cudownapisał(-a)

Nie wiem czy jest na rynku oferta, w której jest wszystko bez limitu, łącznie z internetem za mniej niż 50 zl. za jedną kartę SIM.

Akurat ta oferta za 80 zł jest dobra dla kilku osób. Niby jest u pewnego operatora że przez 3 mc bez limitu jest za 15 zł, potem przez 3 mc za 35 zł, a po 6 mc za 50 zł. Ale na jedną sim i z wykluczeniem routerów

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3252
  • 14310
  • 81

Zmiany w Orange Flex

Już sam fakt, że trzeba podpisać umowę na dłużej niż 30 dni, dyskwalifikuje w mojej ocenie taką ofertę 🙂

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 533
  • 2579
  • 22

Zmiany w Orange Flex

@Windowv2napisał(-a)

Akurat ta oferta za 80 zł jest dobra dla kilku osób. 

Oferta o cenie umownej, ale nie faktycznej "80 zł" jest też znakomita dla jednej osoby zwłaszcza jeśli oprócz pełnego nolimit na smartfonie jest w stanie zapewnić - tak jak u mnie - internet w domu o parametrach DL900+ Mb/s UL145 Mb/s

@atlas_cudow Na wspomnianą ofertę analogicznie jak we flex nie trzeba podpisywać umów