- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wolny internet 4G orange flex
Witajcie. Mam problem z wolnym internetem w jednym urządzeniu. Jest nim chińskie radio samochodowe z Androidem. Ma moduł 4G z obsługą pasm jak na zdjęciu, włożona karta SIM z multisima ta dodatkowa. Wygląda na to, że chyba obsługuje wszystko czego używa Orange. Problem w tym, że niezależnie od miejsca/nadajnika i siły sygnału internet jest tak wolny, że nie może się nawet wczytać strona ze Speedtestem, żeby sprawdzić prędkość. Najlepsze jest to, że tylko Orange się nie dogaduje z tym radiem. Z ciekawości sprawdzałem T Mobile i Play. Internet śmiga z tych sieci aż miło, wychodzi między 20-60mbps. Tylko, że Orange ma dla mnie najlepszą ofertę i multisim w cenie(szkoda, że nie działa w tym radiu) Telefon na tej samej dodatkowej karcie SIM działa normalnie.
Możecie coś doradzić? Czy w Orange internet będzie działał tylko w 4G+ i 5G których to urządzenie nie obsługuje? W mojej miejscowości telefon w 5G pokazuje około 60mbps, w 4G+ podobnie. Nie da się ręcznie zmienić na 4G bez+ żeby sprawdzić, czy w telefonie też jest problem na zwykłym 4G. Przecież to jest bez sensu.
W załączniku też screeny z ustawień sieciowych radia. APNy same się przypisały.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Arktez wejdź w ustawienia dotyczące pasma.
Factory Settings → hasło 126 lub 8888
*#*#4636#*#*
Activity Launcher → EngineerMode
Odznacz wszystkie pasma poza B.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Arktez Czy pamiętałeś o wyłączeniu kodu pin na karcie sim? Wyłączenie kodu pin, a może przywrócenie radia do ustawień fabrycznych pomoże zaskoczyć
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak, wyłączyłem Pin i Internet ogólnie działa, po po minucie nawet zaczyna grać muzyka z Apple music, ale działa jak krew z nosa.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Arktez to może pomoże "reset ustawień sieciowych" w radiu- być może jest taka funkcja, ewentualnie spróbuj podmienić apn z internetipv6 na internet
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ale gdzie mam wpisać ten kod *#*... ? Nie mam chyba aplikacji takiej jak w telefonie od wpisywania numerów. Ustawienia fabryczne to chodzi o te co na zdjęciu w załączniku? To do nich mam hasło 108 i nie ma tam niczego od sieci, ani activity launcher.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ale to są zwykłe ustawienia sieci różnych a nie podmenu ustawienia fabryczne. Potem zrobię zdjęcie jak to tam wygląda.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Masz zdjęcia jak to wygląda.
Nie wiem jak tu się dostać do jakichś specjalnych ustawień. Jeszcze są opcje programisty jak w każdym Androidzie, jest ochrona pinem 4 cyfrowym, muszę napisać do supportu o ten pin to po 1, po 2 czy są jakieś specjalne ustawienia sieci. W instrukcji nic o tym nie było.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Arktez albo jeszcze spróbuj przez apkę. On ma problem jak się przełącza między pasmami.
- « Poprzedni
- Następny »