- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wolny internet 4G orange flex
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Glut Ok to tak to wygląda, radio uruchomiło się ponownie
Zauważyłem że zasięg jest trochę gorszy i prędkość wczytywania znacznie się poprawiła, jednak wciąż strona speedtest nie chce się wczytać. Na jakiejś stronie fast pokazuje tylko 520kbps, przecież to żart. Wciąż jest coś nie tak.
Dla porównania w T-Mobile było prawie 40mbps a w Play 22mbps.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Arktez daj jeszcze band20, gdyby zrywało wtedy odznacz band3
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pozaznaczałem każdy Band z Osobna jak i 4 Bandy FDD na których nadaje Orange, najlepiej chodzi na Band 3 ale to nadal za wolno, na samym Band 20 jak i w połączeniu z Band 3 240kbps zasięg 4G na full.
Edit: Zarówno Play jak i T-Mobile nadaje na tych samych Bandach FDD, więc nie wiem z czym Orange ma problem na tym radiu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Arktez zostaw zaznaczone band3 i daj antenę bliżej szyby. Jak ją w ogóle masz ułożą?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pod samą szybą przednią, lepiej się już nie da.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Arktez wyprowadź antenę za szybę jeśli możesz. Czasem przesunięcie o kilka cm robi różnicę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć @Arktez
Chińskie radia samochodowe z Android np. DuduAuto czy inne mają problemy z agregacja pasm, ponieważ nie obsługują one te pasma. Następstwem jest to że łączą się one tylko z jedną częstotliwością i prowadzi to do niższych prędkości. Czy próbowałeś dodać nowy APN z takimi ustawieniami:
Nazwa: Orange
APN: internet
Nazwa użytkownika: orange
hasło: internet lub orange
Po wpisaniu zapisz i pózniej zrestartuj radio 🙂
Tutaj na forum NO był podobny problem ale w 2018 roku internet w radiu samochodowym
https://nasz.orange.pl/t5/Dekodery-i-inne/internet-w-radiu-samochodowym/td-p/81673
Jeśli to nie pomoże to spróbuj jeszcze udostępnić internet radiu za pomocą telefonu poprzez hotspot bo widze udostępnione przez Ciebie zdjęcia że masz w radiu w zakładkę Sieć i Hotspot 🙂 Spróbuj udostępnić internet radiu poprzez telefon i wtedy zobaczysz czy się coś nie poprawiło 🙂
Miłej niedzieli 🙂
Pozdrawiam 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Pablo5napisał(-a)Cześć @Arktez
Chińskie radia samochodowe z Android np. DuduAuto czy inne mają problemy z agregacja pasm, ponieważ nie obsługują one te pasma. Następstwem jest to że łączą się one tylko z jedną częstotliwością i prowadzi to do niższych prędkości. Czy próbowałeś dodać nowy APN z takimi ustawieniami:
Nazwa: Orange
APN: internet
Nazwa użytkownika: orange
hasło: internet lub orange
Po wpisaniu zapisz i pózniej zrestartuj radio 🙂
Tutaj na forum NO był podobny problem ale w 2018 roku internet w radiu samochodowym
https://nasz.orange.pl/t5/Dekodery-i-inne/internet-w-radiu-samochodowym/td-p/81673
Jeśli to nie pomoże to spróbuj jeszcze udostępnić internet radiu za pomocą telefonu poprzez hotspot bo widze udostępnione przez Ciebie zdjęcia że masz w radiu w zakładkę Sieć i Hotspot 🙂 Spróbuj udostępnić internet radiu poprzez telefon i wtedy zobaczysz czy się coś nie poprawiło 🙂
Miłej niedzieli 🙂
Pozdrawiam 🙂
@Pablo5 Utworzyłem nowy Apn z tymi danymi, innych opcji nie ruszałem, zostały nie ustawiono. Teraz nic się już nie wczytuje. Jakiekolwiek zmiany w domyślnym APN powodują że nic nie działa.
Hotspot to masz na myśli udostępnienie wifi z telefonu? Sęk w tym że to działa ale nie mam zamiaru za każdym razem włączać hot spotu lub zabierać telefonu do auta. To nie jest żadne rozwiązanie problemu dlaczego inne sieci działają a Orange nie.