Wolny internet 4G orange flex

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 26
  • 135
  • 0

@Glut @ Ok, dla pewności, BAND38 w TDD i BAND1 w WCDMA? Jeśli tak to tak to wygląda

1000010711.jpg

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 1943
  • 8315
  • 69

@Arktez  dokładnie tak 

• 26
  • 135
  • 0

@Glut  Ok to tak to wygląda, radio uruchomiło się ponownie

1000010712.jpg

1000010713.jpg

1000010714.jpg

 Zauważyłem że zasięg jest trochę gorszy i prędkość wczytywania znacznie się poprawiła, jednak wciąż strona speedtest nie chce się wczytać. Na jakiejś stronie fast pokazuje tylko 520kbps, przecież to żart. Wciąż jest coś nie tak. 

1000010715.jpg

 Dla porównania w T-Mobile było prawie 40mbps a w Play 22mbps. 

• 1943
  • 8315
  • 69

@Arktez  daj jeszcze band20, gdyby zrywało wtedy odznacz band3

• 26
  • 135
  • 0

@Glut 

Pozaznaczałem każdy Band z Osobna jak i 4 Bandy FDD na których nadaje Orange, najlepiej chodzi na Band 3 ale to nadal za wolno, na samym Band 20 jak i w połączeniu z Band 3 240kbps zasięg 4G na full. 

Edit: Zarówno Play jak i T-Mobile nadaje na tych samych Bandach FDD, więc nie wiem z czym Orange ma problem na tym radiu.

• 1943
  • 8315
  • 69

@Arktez  zostaw zaznaczone band3 i daj antenę bliżej szyby. Jak ją w ogóle masz ułożą?

• 26
  • 135
  • 0

Pod samą szybą przednią, lepiej się już nie da. 

• 1943
  • 8315
  • 69

@Arktez  wyprowadź antenę za szybę jeśli możesz. Czasem przesunięcie o kilka cm robi różnicę.

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3194
  • 13230
  • 130

Cześć @Arktez 

Chińskie radia samochodowe z Android np. DuduAuto czy inne  mają problemy z agregacja pasm, ponieważ nie obsługują one te pasma. Następstwem jest to że łączą się one tylko z jedną częstotliwością i prowadzi to do niższych prędkości. Czy próbowałeś dodać nowy APN z takimi ustawieniami:

Nazwa: Orange

APN: internet

Nazwa użytkownika: orange

hasło: internet lub orange

Po wpisaniu zapisz i pózniej zrestartuj radio 🙂

Tutaj na forum NO był podobny problem ale w 2018 roku internet w radiu samochodowym

https://nasz.orange.pl/t5/Dekodery-i-inne/internet-w-radiu-samochodowym/td-p/81673 

Jeśli to nie pomoże to spróbuj jeszcze udostępnić internet radiu za pomocą telefonu poprzez hotspot bo widze udostępnione przez Ciebie zdjęcia że masz w radiu w zakładkę Sieć i  Hotspot 🙂 Spróbuj udostępnić internet radiu poprzez telefon i wtedy zobaczysz czy się coś nie poprawiło 🙂

Miłej niedzieli 🙂

Pozdrawiam 🙂

• 26
  • 135
  • 0

@Pablo5napisał(-a)

Cześć @Arktez 

Chińskie radia samochodowe z Android np. DuduAuto czy inne  mają problemy z agregacja pasm, ponieważ nie obsługują one te pasma. Następstwem jest to że łączą się one tylko z jedną częstotliwością i prowadzi to do niższych prędkości. Czy próbowałeś dodać nowy APN z takimi ustawieniami:

Nazwa: Orange

APN: internet

Nazwa użytkownika: orange

hasło: internet lub orange

Po wpisaniu zapisz i pózniej zrestartuj radio 🙂

Tutaj na forum NO był podobny problem ale w 2018 roku internet w radiu samochodowym

https://nasz.orange.pl/t5/Dekodery-i-inne/internet-w-radiu-samochodowym/td-p/81673 

Jeśli to nie pomoże to spróbuj jeszcze udostępnić internet radiu za pomocą telefonu poprzez hotspot bo widze udostępnione przez Ciebie zdjęcia że masz w radiu w zakładkę Sieć i  Hotspot 🙂 Spróbuj udostępnić internet radiu poprzez telefon i wtedy zobaczysz czy się coś nie poprawiło 🙂

Miłej niedzieli 🙂

Pozdrawiam 🙂

@Pablo5 Utworzyłem nowy Apn z tymi danymi, innych opcji nie ruszałem, zostały nie ustawiono. Teraz nic się już nie wczytuje. Jakiekolwiek zmiany w domyślnym APN powodują że nic nie działa. 

Hotspot to masz na myśli udostępnienie wifi z telefonu? Sęk w tym że to działa ale nie mam zamiaru za każdym razem włączać hot spotu lub zabierać telefonu do auta. To nie jest żadne rozwiązanie problemu dlaczego inne sieci działają a Orange nie.