- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam, jak to jest że lte w Orange Flex mam na poziomie 2mb downloadu? Największa prędkość jaką udało mi się "zarejestrować" speed testem to coś koło 8mb ale tak to jest około 2 a upload nawet do 1mb nie dochodzi. Dodam, że jak jestem u znajomego i odpalamy równolegle testy to u niego w nju jest zawsze około 10x szybszy internet niż u mnie we flexie. Ta sama sieć a takie różnice? Telefony obaj mamy nowe z dobrymi bebechami. Miasto powiatowe.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@DanielP90 skoro masz FLEX-a, to możesz samodzielnie w apce wymienić kartę SIM. Darmowe startery można pobrać z salonu, najlepiej kilka sztuk. Po wymianie karty SIM sprawdź działanie internetu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wolne LTE
@DanielP90 ok, współczuję, ale jakbyś podrzucił więcej informacji byłoby nam łatwiej coś podpowiedzieć. Do jakiego nadajnika jesteś połączony? W innej lokalizacji na tym sprzęcie jest ok? Jakie to telefony?
Podpowiem: zainstaluj aplikację NetMonster i tam uzyskasz dane o BTS i poziomie sygnału. Zrób screena i zobaczymy
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wolne LTE
Gdzie bym nie był to najwięcej miałem tak jak w pierwszym poście gdzie np kumpel z zielonej sieci ma po 80mb downloadu będąc jakieś 500m ode mnie. Mój telefon to Realme 7 Pro a tego ziomka co sprawdzaliśmy ramię w ramię z nju to Poco x3 NFC. Z tym screenem to chodzi o screena tego co jest w aplikacji domyślnie pierwsze? Trochę się obawiam, że ktoś będzie mnie mógł wystalkować heh.
W piątek będę u niego to zamienimy SIM.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@DanielP90 skoro masz FLEX-a, to możesz samodzielnie w apce wymienić kartę SIM. Darmowe startery można pobrać z salonu, najlepiej kilka sztuk. Po wymianie karty SIM sprawdź działanie internetu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wolne LTE
Tylko co zmieni wymiana karty skoro mam już flexową? Chyba pozostaje mi wytestowanie innej sieci bo jestem tutaj rok i na początku chodziło to w miarę przyzwoicie ale chyba tylko na zachętę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wolne LTE
@DanielP90 wymiana karty ( tym bardziej, że gratis) upewni Cię, że to nie wina SIM , bo i tak może być. Przetestuj i powiedz czy pomogło
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wolne LTE
Ok zamówione. Ostatnia szansa dla flexa, jak nie pomoże to do różowych i potem ewentualnie do nju. Swoją drogą dziwne, że trzeba najpierw iść do innej sieci żeby przejść z flexa do nju.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wolne LTE
Orange,Orange Flex,Nju Mobile - korzystają z jednych i tych samych nadajników (BTS-ów) . Wszystko zależy od urządzenia (Obsługiwane pasma oraz możliwość ich agregacji) na jakim przeprowadzony jest Speed Test oraz serwera (Możliwość wyboru przed dokonaniem pomiaru).
Jeśli pomogłem oznacz moją odpowiedź jako rozwiązanie.Pozdrawiam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wolne LTE
W Realme nie działa agregacja (LTE+) i to prawdopodobnie jest odpowiedź.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »