- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Hej, mam świeży fon kupiony w orange xiaomi mi 11 lite 5g, android 12, miui13.0.1 global, jest w orange flex, volte raczej działa (choć brak ikonki przy połączeniu, dopiero przy historii połączenia jest ikonka HD lub HD+) ale jak gadam to cały czas jest zasięg i ikonka lte więc chyba ok i jakość rozmów jest na prawdę dobra. Problem jest z VoWiFi, jak w domu zrestartuję fon, to są ikonki wszędzie i wszystko działa, ale po jakimś czasie np. po kilku godzinach, czy na następny dzień ikonka znika i niema wifi calling i znowu jak zrestartuje fon to jest VoWiFi? co jest grane? Może ktoś miał taką przypadłość?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@kuman1 trudne pytanie... Musi być dobry, bo inaczej połączenie głosowe będzie kiepskiej jakości, lub cię rozłączy 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
VoWiFi xiaomi mi 11 Lite 5G problem
@kuman1 taka przypadłość Xiaomi, kolejna aktualizacja to naprawi 😉
To nie wina Orange (karty sim czy usług), problem drzemie w MIUI od Xiaomi 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A czy sam zasięg wifi musi być super extra do dobrego działania VoWiFi?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@kuman1 trudne pytanie... Musi być dobry, bo inaczej połączenie głosowe będzie kiepskiej jakości, lub cię rozłączy 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak długo mam telefony Xioami, to nigdy jeszcze żadno Miui nie wyłączyło Volte/VoWifi. W przeciągu kilku lat, kilka razy zniknęły usługi. Okazało się, że to wina operatora i czasami z moim netem. Więc to nie prawda, że Miui coś popsuło. Configi IMS są raczej nie ruszane przy aktualizacjach.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim IMS to albo ci Orange włączy albo nie, ty sam tego nie włączysz czy wyłączysz, MIUI to fajna nakładka, ale nie dopracowana i nie pisz że działa ok, miałem 4 telefony Xiaomi i swoje wiem, na Redmi 8 nie miałem aparatu przez 3 miesiące, bo MIUI zaktualizowali z 11 do 12, dopiero kolejna poprawka naprawiła aparat, aktualizacje potem się urwały (brak już wsparcia dla fona), ale wszystko w miarę działa poprawnie, więc ok jest, co do wsparcia to volte powinno działać, automat nadgorliwie wyłącza, ale po zgłoszeniu powinno zostać volte.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim Mam prawie dwa lata Mi 10T Lite i nie miałem w Orange problemów z rozmowami po Wifi, od kiedy dodali ten telefon do listy urządzeń certyfikowanych. Nie bawię się w wgrywanie custom romów. Siędze od początku na Miui Global i nic mi się nie sypnęło. Każda funkcja urządzenia działa. Masz po prostu pecha lub bawisz się w custom romy typu xioami eu. A to jak wiadomo wersje beta, mogą zawierać błędy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim cieszę się że telefon od Xiaomi, służy ci dzielnie i bez awarii 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@AnonimUsługi VoWifi/Volte działają u każdego operatora. Nawet jest kodek EVS. W Mi11 Lite 5G, czyli nowszym telefonie powinno tak samo dobrze działać. Tutaj chodzi o samo wifi(zakłócenia) i dostawcę internetu. Sporo się naczytałem o problemach osób, które po zmianie dostawcy internetu, nagle nie mają VoWifi lub się wyłącza co chwilę. Sam telefon nie jest niczemu winny. Trzeba sprzęt sprawdzić i inne wifi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim też sporo się naczytałem o problemach Xiaomi z wifi, więc jak jest problem z vowifi, to drzemie w telefonie raczej, jak ta usługa jest potrzebna, to telefon Samsung czy iPhone trzeba kupić, nie Xiaomi 😎
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »