- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
VoLTE w Oneplus 12
@tomasz4688 przy takich parametrach to granica zasięgu. Na 3G pewnie by się dało jeszcze porozmawiać bez większych problemów, ale 3G już mocno okrojone.
Tak jak piszesz, 5G łapiesz na 2100 MHz, gdzie jest dzielone z LTE.
Jak wspomniałem wcześniej warto przełączyć telefon na LTE, to poprawi działanie rozmów po LTE.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
VoLTE w Oneplus 12
@tomasz4688 pomiary potwierdzają problemy z zasięgiem i rzeczywistym 5G. Jest szansa, że przy refresh-u nadajnika ( co się dzieje od jakiegoś czasu) poprawi się i zasięg. Dodatkowo 700-ka może coś zmienić. To jednak przyszłość...
Radzę zgłaszać problemy wielokrotnie. Ilość zgłoszeń będzie wzięta pod uwagę przy ogólnej ocenie pracy nadajnika. Jak nie zgłaszamy, problem jest niewidoczny dla operatora
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
VoLTE w Oneplus 12
Zgłoszenie wykonane do Orange Flex, dostałem taką odpowiedź
"Można takie słabe działanie zgłosić do UKE, oni w porozumieniu z Orange podejmują decyzje biznesowe na temat poszerzenia nadajników."
Potem jeszcze napisali, że zrobią zgłoszenie informacyjne z zastrzeżeniem że nie dostanę na nie odpowiedzi ale zostanie przekazane do techników. Spytali o dokładny adres
To wystarczy? Czy pisać do UKE?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
VoLTE w Oneplus 12
A co tutaj jeszcze mogę sprawdzić?
Zgodnie z tym co pisałem wyżej i z tymi screenami co wysłałem na priv wynika że po prostu jakość sygnału jest tutaj słaba.
Jedyne co mi jeszcze przychodzi do głowy to przełożyć kartę do innego telefonu i zmierzyć.
- Tylko paradoks może być taki że stary telefon może w ogóle nie mieć tych pasm więc nie będzie problemu?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
VoLTE w Oneplus 12
@tomasz4688 alternatywa może być wificalling jeśli masz Internet szerokopasmowy lub weryfikacja w markowym smartfonie. Udowodniono niejednokrotnie, że znane marki ( czytaj np Samsung) lepiej sobie radzą że słabym zasięgiem
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
VoLTE w Oneplus 12
@tomasz4688napisał(-a)
- Tylko paradoks może być taki że stary telefon może w ogóle nie mieć tych pasm więc nie będzie problemu?
Idąc tym tropem, możesz po prostu włączyć tryb 2G only. Wracając do tematu, jak daleko mieszkasz od nadajnika BTS?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
VoLTE w Oneplus 12
@atlas_cudownapisał(-a)
@tomasz4688napisał(-a)
Idąc tym tropem, możesz po prostu włączyć tryb 2G only. Wracając do tematu, jak daleko mieszkasz od nadajnika BTS?
Z tego co widzę to około 1km
Być może żelbet robi swoje.
Wysłałem na priv szczegółowe info
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
VoLTE w Oneplus 12
Żelbet na pewno robi swoje... Chyba pozostaje Ci wifi Calling. Sam go używam i wg mnie naprawdę ratuje sytuację, wszędzie tam, gdzie jest zasięg słaby.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
VoLTE w Oneplus 12
@tomasz4688 ,@atlas_cudow dobrze mówi. Żelbeton to morderca dla zasięgu. Wifi calling to najlepsze rozwiązanie.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »