Transfer numeru między kontami Flex

ROZWIĄZANE

Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
  • 12
  • 32
  • 0

Czy ktoś z Was korzystał z transferu numeru między kontami Flex? Flex się chwali tą usługą jako jedyny operator, a FAQ o tym jest dość znikome. Pytanie zadaje ponieważ chce dokonać takiego transferu, ale zależy mi na tym, żeby przeszło to bez żadnych problemów, tym bardziej że nie ma opcji żeby stracił ten numer, który chce transferować. Będę wdzięczny jeśli ktoś się podzieli doświadczeniem. 

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21558
  • 62781
  • 860

@Jarek9008 chodzi Tobie o logowanie się na konto innym adresem e-mail, niż ten co masz obecnie, czy przeniesienie numeru na inną osobę?

Jeśli chodzi o przeniesienie numeru do innego adresu e-mail, to proponuję, aby na nowym adresie e-mail nie było żadnego konta FLEX. Jeśli jest, to trzeba je usunąć, aby adres e-mail nie był powiązanych z żadnym kontem. Następnie napisz na czacie FLEX prośbę o podmianę adresu e-mail do logowania. Konsultant bez problemu pomoże w tej sprawie. Działa, sam wykonywałem.

Natomiast jeśli chcesz przenieść numer na inną osobę, to taki transfer jest możliwy, ale płatny 50 zł. Postępuj zgodnie z instrukcjami podanymi przy przenoszeniu numeru na inną osobę.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

6 ODPOW. 6

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3025
  • 15985
  • 80

@Jarek9008 jeśli to działa Orange pokazało, że można to zrobić inaczej , to bym spróbował, numeru nie utracisz, jedynie transfer zawiśnie, ale zgłoszenie na czat FLEX i to naprawią 😉

• 12
  • 32
  • 0

No właśnie liczę na to, że się uda bez problemów, bo ten numer jest zbyt ważny, żeby go stracić przez przypadek. Stąd moje pytanie czy ktoś już próbował tej opcji tu na forum.

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3025
  • 15985
  • 80

@Jarek9008 jak możesz stracić numer robiąc operacje u jednego operatora, operacja powinna przejść gładko 😉

Poziom 45, Pionier Misji
  • 33092
  • 40639
  • 1403

A co rozumiesz jako transfer? Chcesz przenieść na inną osobę?

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21558
  • 62781
  • 860

@Jarek9008 chodzi Tobie o logowanie się na konto innym adresem e-mail, niż ten co masz obecnie, czy przeniesienie numeru na inną osobę?

Jeśli chodzi o przeniesienie numeru do innego adresu e-mail, to proponuję, aby na nowym adresie e-mail nie było żadnego konta FLEX. Jeśli jest, to trzeba je usunąć, aby adres e-mail nie był powiązanych z żadnym kontem. Następnie napisz na czacie FLEX prośbę o podmianę adresu e-mail do logowania. Konsultant bez problemu pomoże w tej sprawie. Działa, sam wykonywałem.

Natomiast jeśli chcesz przenieść numer na inną osobę, to taki transfer jest możliwy, ale płatny 50 zł. Postępuj zgodnie z instrukcjami podanymi przy przenoszeniu numeru na inną osobę.

• 12
  • 32
  • 0

@ketrasaArtur 

Chodzi właśnie o zmianę adresu do logowania. Jeden numer mam zarejestrowany na swoje dane, ale na inny adres mailowy właśnie. Chcę go dołączyć do pozostałych trzech, które mam na „głównym” koncie.