Nie można wyświetlić tego widżeta.

Przenoszenie numeru z flex z jaką datą

ROZWIĄZANE

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 20093
  • 58076
  • 788

@_Artek_ śledź SMS-y. Dostaniesz informacje o możliwości przeniesienia lub anulowaniu. Jeśli przyjdzie SMS z anulowaniem przeniesienia, dopiero składaj ponownie wniosek. Jeśli złożysz w trakcie weryfikacji, to ba wnioski mogą zostać odrzucone, a na pewno drugi, składany ponownie. Aby złożenie wniosku o przeniesienie było skutecznie, nie mogą na danym numerze trwać żadne inne operacje przenoszenia, czy weryfikacji. Wszystko musi być zakończone i najlepiej odczekać ze 24 godziny od zakończenia do ponownego złożenia wniosku.

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 628
  • 2687
  • 5

Dzięki tak właśnie zrobie, może sami zadzwonią do mamy jak zobaczą że jest błąd w przeniesieniu 🙂

• 628
  • 2687
  • 5

Orange właśnie odrzucił wniosek przeniesienia czyli teraz muszę z mamą iść do T-mobile i ponownie złożyć tym razem poprawny wniosek?

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32831
  • 39165
  • 1392

A przez telefon w t mobile tego nie zrobią?

• 628
  • 2687
  • 5

Podobno nie, powinno być napisane przy przenoszeniu jak traktowane są subskrypcje  podejrzewam że nie jestem pierwszy z tego typu pomyłką. 

Poziom 34, Ekspert Galaktyczny
  • 2739
  • 11330
  • 111

Cześć @_Artek_ 

Jeśli chodzi o przeniesienie numeru z Orange Flex do innej sieci to przesyłam Ci artykuł z Orange Flex- Jak przenieść numer do innej sieci? Instrukcja krok po kroku https://flex.orange.pl/blog/technology/przeniesienie-numeru-jak-przeniesc-numer-do-innej-sieci-198

Zerknij do tego poradnika może okaże się pomocny

Pozdrawiam  🙂

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32831
  • 39165
  • 1392

Bym jednak zadzwonił, chyba że masz salon t mobile blisko. Bo wycieczka to zawsze kłopot.

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 20093
  • 58076
  • 788

@_Artek_ najlepiej przed przeniesieniem numeru dopytać się obecnego operatora, jak traktuje subskrypcję. Wcześniej już pisałem, że niektóre subskrypcje innych operatorów są traktowane jako abonament, Orange natomiast traktuje subskrypcję jako ofeta na kartę.

• 628
  • 2687
  • 5

W salonie przenieśli bez problemu, dziś rano numer mojej mamy śmigał już w nowym kolorze, flex jest spoko ale ma takie dziury w zasięgu......no i na końcu mi podpadli bo wczoraj jeszcze pobrali 35zł z konta bo taka była data okresu rozliczeniowego, jak zapytałem na czacie czy mogą je zwrócić skoro jutro jest przeniesienie numeru to konsultantka napisała że niestety nie ma takiej możliwości.
Nie wiem czy we flex pobierają opłatę za dany okres "z góry" czy "z dołu" ale gdybym dopytał zapewne taka możliwość by się znalazła 😄 ale nie ma co kruszyć kopii o 35zł. 

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 5504
  • 18660
  • 186

@_Artek_napisał(-a)

W salonie przenieśli bez problemu, dziś rano numer mojej mamy śmigał już w nowym kolorze, flex jest spoko ale ma takie dziury w zasięgu......no i na końcu mi podpadli bo wczoraj jeszcze pobrali 35zł z konta bo taka była data okresu rozliczeniowego, jak zapytałem na czacie czy mogą je zwrócić skoro jutro jest przeniesienie numeru to konsultantka napisała że niestety nie ma takiej możliwości.
Nie wiem czy we flex pobierają opłatę za dany okres "z góry" czy "z dołu" ale gdybym dopytał zapewne taka możliwość by się znalazła 😄

Trudno mieć pretensję do Operatora, że pobrał opłatę w terminie upływu okresu rozliczeniowego. Mogłeś zrobić dwie rzeczy. Po pierwsze nie opóźniać przenoszenia aż tak bardzo. Po drugie, odciąć źródło finansowania Flexa tuż przed końcem tego zaplanowanego jako ostatni okres rozliczeniowy.