- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przeniesienie numeru z abonamentu Orange
Ten numer przenosiłem z Play do Orange już gdy miałem Orange Love zbudowany z innym numerem. Więc to jest abonament dodatkowy. W przyszłym tygodniu spróbuję przenieść ten numer do FLEX i dam znać jak mi poszło. Bardzo dziękuję za pomoc.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Ozzy_666 będzie miło, jak podzielisz się swoimi spostrzeżeniami z przeniesienia numeru do FLEX. Zakładam, że pójdzie bezproblemowo. W razie potrzeby wyjaśnienia zagadnień związanych z FLEX-em pisz na NO👍
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak jak myślałem, nie udało mi się przenieść numeru. Po zleceniu przeniesienia numeru wyskoczył komunikat że numer ten jest składnikiem Orange Love lub objęty jest rabatem z tytułu posiadania Orange Love. Wytrzymałem półtora roku to i te 6 miesięcy dam radę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Ozzy_666 skoro jest biorcą zniżki OL, to może warto odpiąć zniżki z OL i wtedy ponowić przeniesienie do FLEX.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Udało się! Przeniosłem numer do FLEX ale zastanowiła mnie jedna rzecz, nie musiałem potwierdzać swojej tożsamości. Czytałem że będzie trzeba zrobić zdjęcie dowodu osobistego a tu nic. No i zastanawia mnie fakt że ciągle widzę ten numer w aplikacji Moje Orange ale już nie mam dostępu do transferu danych tzn do jego zużycia.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Ozzy_666 jak numer przenosisz innej oferty Orange do FLEX, to wystarczy tylko potwierdzenie otrzymanym kodem SMS. Twoje dane już są w systemie, więc tylko nastąpiła zmiana oferty. Jak jest zakładany nowy numer lub przenoszony z innej sieci, to wtedy potrzebna jest weryfikacja dowodem osobistym lub przez MojeID.
Co do numeru widniejącego na koncie Mój Orange, po kilku on zniknie. Obecnie jeszcze są przetwarzane dane po przeniesieniu dlatego jeszcze jest widoczny.
Świetnie, że udało się przenieść do FLEX. Życzę owocnego korzystania z nowej oferty 🤗
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak, faktycznie rabat za łączenie usług powoduje problem z przeniesieniem do FLEX. Wystarczy po stronie Orange zlecić podział konta, czyli przeniesienie numeru na odrębną fakturę (utrata rabatu).
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »