- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzień dobry,
chciałem przenieść numer z orange love do orange flex, co okazało się niemożliwe przynajmniej bezpośrednio. Pani w salonie zaproponowała mi, że jeżeli nie chcę zmieniać numeru moim jedynym rozwiązaniem jest przeniesienie numeru do innego operatora i następnie przejść do orange flex.
13.03.2021 mój numer został przeniesiony do Play i tu zaczął się problem. Podczas próby przeniesienia numeru do FLEX dostaję wiadomość, że przenoszenie zostało zatrzymane ponieważ jest on w trakcie przenoszenie do innej sieci. Numer w PLAY już działa, można z niego normalnie korzystać.
Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem? Czy jest jakiś czas, który musi upłynąć za nim znowu będę mógł przenieść numer?
Dodam jeszcze, że numer został przeniesiony do oferty na kartę.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@czejaw68 odczekaj kilka dni i ponów próbę przeniesienia do FLEX. Najczęściej cały proces przenoszenia trwa do 5 dni roboczych. Mimo, że numer działa już w Play, ale jeszcze wszystkie czynności nie zostały zakończone. Spróbuj przenieść numer do FLEX lub koniec tygodnia.
edit:
Na siłę nie próbuj, lepiej poczekać, albo zadzwonić na infolinię Play 790 500 500 i dopytać, czym zostały zakończone vzynnoßci z przenoszeniem numeru.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@czejaw68 odczekaj kilka dni i ponów próbę przeniesienia do FLEX. Najczęściej cały proces przenoszenia trwa do 5 dni roboczych. Mimo, że numer działa już w Play, ale jeszcze wszystkie czynności nie zostały zakończone. Spróbuj przenieść numer do FLEX lub koniec tygodnia.
edit:
Na siłę nie próbuj, lepiej poczekać, albo zadzwonić na infolinię Play 790 500 500 i dopytać, czym zostały zakończone vzynnoßci z przenoszeniem numeru.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przeniesienie numeru z Orange Love do Orange Flex
@czejaw68 tak jak mówi @ketrasaArtur za krótki odstęp czasu od przejścia do fioletu, odczekaj do piątku i ponów próbę, powinno zadziałać.
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dziękuję za odpowiedź na problem, zależało mi na tym, żeby załatwić to jak najmniejszym kosztem bez potrzeby doładowania w sieci Play.
Z tego co sprawdzałem to w FLEX termin przeniesienia numeru to 5 dni (wczoraj pierwszą możliwą datą był 19.03, a dzisiaj już 20.03). Od Play dostałem 5zł na start i szczerze to ciężko będzie nie wykorzystać ich do końca tygodnia plus jeszcze czekać te 5 dni. Jednak jeżeli będzie trzeba to doładuję to konto, po prostu chciałem tego uniknąć.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@czejaw68 niestety, cały proces przenoszenia musi być zakończony, aby złożyć kolejny wniosek o przeniesienie. Do FLEX maksymalnie jest 5 dni, czasami może się udać szybciej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@czejaw68 ewentualnie można przenieść numer w salonie do Orange na kartę w trybie jednodniowym, a potem raz-dwa i będziesz we flexie.
Pamiętaj tylko aby skorzystać z kodu polecajacego