- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przeniesienie numeru z Abo do Orange FLEX
Kolega ma zamiar przejść z play do flexa i tam ma abonament, umowa kończy się w lutym czy musi dawać w play wypowiedzenie już czy wystarczy że zleci we flex przeniesienie numeru i z dniem zakończenia umowy przejdzie do flexa automatycznie? Jak to wygląda co zrobić krok po kroku by w topy nie zrobić. Z góry Thx..
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange powinno załatwić wszelkie formalności z przeniesieniem umowy z Play do Orange Flex. Przynajmniej, tak mi się wydaje. Ja jak przechodziłem do Orange "X" lat temu, to o nic się nie martwiłem. Wypełniłem formularz a resztę zrobiło Orange
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@scanx może w apce FLEX złożyć wniosek o przeniesienie numeru z PLAY z dniem końca umowy. Przy przeniesieniu nie trzeba składać wypowiedzenia. Operatorzy między sobą załatwią formalności po złożeniu wniosku o przeniesienie.
Do salonu Orange trzeba się udać po bezpłatne startery FLEX. Warto wziąć kilka sztuk.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@scanx w Play nic nie musisz zalatwiac, wniosek o przeniesienie zlozysz w aplikacji Flex. Karte mozesz zamowic bezplatnie kurierem albo dostaniesz ja w salonie Orange. Jako date przeniesienia wybierasz date konca umowy z Play.
Tutaj masz wszystko ladnie opisane
https://panwybierak.pl/blog/jak-przeniesc-numer-do-orange-flex/
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Thx, chyba datę to flex a play dogadują się? Czy podać dzień późniejszy?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Podajesz dzien zakonczenia umowy czyli koniec okresu wypowiedzenia.
Info tutaj (tryby wypowiedzenia umowy) https://www.orange.pl/omnibook/przeniesienie-numeru-komorkowego-do-orange
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@scanx , podczas przenoszenia numeru w aplikacji, należy zaznaczyć na koniec okresu zastrzeżonego.
🙂
Zgodnie z tym co napisał @ketrasaArtur , warto wcześniej podejść do salonu Orange po bezpłatny starter (karta SIM).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@scanx jak sytuacja z przeniesieniem numeru? Przebiegło prawidłowo, czy jeszcze nie został złożony wniosek przeniesienia do FLEX?