- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przełączanie się telefonu z 5G na LTE kilkadziesiąt razy na godzinę
Otóż ostatnio mój telefon przełącza się z 5g na LTE kilkadziesiąt razy na godzinę. Wcześniej było stabilne 5g. Konsultant powiedział, że do mojego nadajnika jest podłączonych zbyt wiele kart SIM. Stąd takie kwiatki. Czy uważacie to za rozwiązanie problemu, czy na przykład powinienem wymienić kartę sim? Może ktoś miał podobną sytuację? Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Osobiście wątpię, aby wymiana SIM pomogła. Jeżeli przełącza cię z 2100 5G na LTE to, zmienia się tylko ikona, bo obie technologie to LTE, i różnią się tylko modulacją. A jeżeli przełącza Cię z 3600 na LTE to może jesteś po prostu na granicy 2 nadajników?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@broneczeks najprawdopodobniej zasięg LTE i 5g zachodzą na siebie. Wymiana karty tu nic nie da. Jeśli Ci bardzo przeszkadza przełączanie to ustaw sobie na sztywno w telefonie jeden rodzaj sieci. 5g, lub LTE.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sugeruję, by w domu włączać tryb samolotowy, podłączyć się do wifi i włączyć vowifi. Oszczędzasz baterię i masz lepsza jakość rozmów (smsy też dochodzą).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zauważyłem, że zrywa też w momencie przełączania połączenie z internetem na 10-20sekund
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wygląda na to, że przełącza Cie z nadajnika na inny. Jeżeli bardzo Ci to przeszkadza to włącz sobie tryb bez 5G. Może wtedy przestanie cię przełączać, ale wtedy net będzie działał na LTE.