Płatność za Flex przy braku obciążenia karty

ROZWIĄZANE

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 637
  • 2503
  • 8

Załóżmy, że mam ustawioną płatność przez obciążenie karty. Jak często zdarza się, że coś tam się nie powiedzie i płatność nie przejdzie? Pomijając oczywiście brak środków na karcie. Pojawiają się wpisy, że płatność nie przeszłą z niewiadomych powodów...

Teraz pytania dodatkowe:

Jeżeli faktycznie płatność nie przejdzie to dzieje się z telefonem? Jest od razu blokowany czy jest jakaś tolerancja?

Czy zapewnienie dodatkowych środków przez wpłatę blikiem jest jakimś zabezpieczeniem na taka ewentualność? Czy środki będą pobrane z tej nadwyżki w razie niemożliwości obciążenia karty?

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 45, Pionier Misji
  • 33104
  • 40664
  • 1403

Płatność karta jest ponawiana po dobie.

Można zasilić też blikiem oraz zmienić formę płatności.

U mnie od początku powstania flex problem z kartą wystąpił jeden raz. Więc na 6 lat - to mało.

Zmianę karty robiłem za wczasu gdy minęła jej ważność.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

4 ODPOW. 4

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21570
  • 62802
  • 860

@Ianus72 karty nigdy nie dodawałem do FLEX. Zawsze płatność BLIK-iem i w dodatku utrzymywane konto na przynajmniej dwie opłaty za plan.

Jeżeli płatność za plan nie przejdzie, to masz dzień czasu na dzwonienie i odbieranie. Potem numer jest blokowany i nie można korzystać z numeru aż do opłacenia planu. Od momentu braku płatności za plan masz pół roku na tę opłatę, potem numer bezpowrotnie przepada.

* Poprawiłem czytelność wpisu - Wiktor

Poziom 45, Pionier Misji
  • 33104
  • 40664
  • 1403

Płatność karta jest ponawiana po dobie.

Można zasilić też blikiem oraz zmienić formę płatności.

U mnie od początku powstania flex problem z kartą wystąpił jeden raz. Więc na 6 lat - to mało.

Zmianę karty robiłem za wczasu gdy minęła jej ważność.

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 882
  • 3821
  • 6

Ja wypłaciłem 3zł blikiem za 3 miesiące, choć numer przenosi się dopiero 3 czerwca, po 3 miesiącach zmieniam ofertę.....mam nadzieję:P

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2855
  • 12166
  • 75

Mam podłączoną kartę revoluta i nigdy nie było problemów. Raz faktycznie nie miałem środków, więc płatność nie przeszła. Doładowałem revoluta i ponowiłem ręcznie płatność.