- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć,
co się stanie jeśli mam podpiętą kartę jako metodę płatności, mam środki na koncie ("Twoje środki Flex"), i w momencie odnowienia planu płatność kartą się nie powiedzie - czy zostaną automatycznie użyte środki z konta? Czy muszę ręcznie zmienić metodę płatności?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@piotrkr , w takim wypadku należy ręcznie w aplikacji zmienić metodę płatności na blik.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@piotrkr , w takim wypadku należy ręcznie w aplikacji zmienić metodę płatności na blik.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Odnowienie - brak środków na karcie, są środki na koncie
@piotrkr niestety zostaje tylko ręczna zmiana metody płatności za plan. Żeby była ciągłość działania usług, najlepiej zmiany dokonać przed płatnością za plan.
Jeżeli płatność nie zostanie zrealizowana, to numer jest aktywny tylko 24 godziny po odnowieniu planu. Potem przestaje być aktywny, ale maksymalnie do pół roku można opłacić i ponownie będzie aktywny.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArtur chodziło mi o sytuację wyjątkową (taki backup na wypadek problemów z kartą)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@piotrkr Załaduj sobie środki na jeden okres z góry bo to mogą być również problemy banku (przerwa techniczna na przykład). I wtedy przez blika też nie doładujesz a jak się nałoży na problemy z płatnością kartą to będzie stres.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak zrobiłem, chociaż wolałbym żeby automatycznie były brane te środki jeśli karta nie przejdzie. Albo żeby można tak było skonfigurować płatności, jeśli nie każdemu to odpowiada.
No ale może przesadzam. Zdaje się że informacje o problemach z płatnością są od razu przekazywane. Więc musiałbym długo nie używać telefonu, np na wakacjach trzymając telefon wyłączony w sejfie.
Chociaż najlepiej jakby trochę wydłużyli ten 24h okres...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ten okres 24 godzin się nie zmieni, trzeba zawsze mieć we Flex zapas gotówki na jędrną opłatę, lub liczyć na to że nie będzie problemu z opłaceniem planu.
Prepaid nie ma takich ograniczeń i zawsze można tam numer przenieść @piotrkr 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@piotrkrnapisał(-a)...chociaż wolałbym żeby automatycznie były brane te środki jeśli karta nie przejdzie. Albo żeby można tak było skonfigurować płatności, jeśli nie każdemu to odpowiada...
To jest bardzo dobry pomysł.🙂 Na forum jest zakładka pomysły i możesz tam założyć nowy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@IreneuszCDale w prepaid zdaje się nie można zablokować internetu w roamingu z tego co wiem? Tzn trzeba wyłączyć w telefonie...
Niemniej będę rozważał, chociaż prawdę mówiąc z punktu widzenia podróżnika to musiałbym zmienić ofertę na konkurencję żeby mieć niższe koszty internetu za granicą...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@piotrkr w telefonie jest taka opcja, więc prepaid nie nabije kosztów wtedy.
Ale przecież można mieć zawsze na jeden okres rozliczeniowy kasę i spać spokojnie, ja tam mam na 2 okresy, ba czasem 3 😉
Mi pasuje oferta FLEX i te bez limitu GB obecnie, pewnie ta promocja nie utrzyma się zbyt długo, ale na razie jest.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »