Nieudana płatność za plan i szybka blokada numeru bez 24h karencji

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 82
  • 354
  • 1

Tak na szybko..... To nie jest Nju....

To Flex👍 Trzymamy się tego 👍🤓

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 307
  • 762
  • 2

Zmiany w Orange Flex

No właśnie to jest Flex czyli elastyczna oferta ani karta ani abonament 

Po co komu abonament z niezmiennymi warunkami nawet po jego zakończeniu ewentualnie ze zmiana która jest zapisana w warunkach, ani usługa na kartę gdzie stare plany taryfowe utrzymywane są latami po ich wygaszeniu .

To Flex nowoczesna elastyczna usługa. Likwidujemy stare plany, nie ma sprawy, klienta przeniesiemy do nowego albo się żegnamy, zmieniamy regulaminy, promocje czy cokolwiek nam przyjdzie do głowy ,klient dostosuje nikt tez go siła nie trzyma i to się nazywa elastyczność nie ma ze komuś na poprzednich warunkach było lepiej to nie u nas 😂 

• 701
  • 2452
  • 3

Zmiany w Orange Flex

@Echolink3napisał(-a)

Tak na szybko..... To nie jest Nju....

To Flex👍 Trzymamy się tego 👍🤓

Nju subskrypcja działa na tej samej platformie co Orange Flex. Ma prawie takie same właściwości co Flex, poza mnogością promocji, i ekstra simami, planem rocznym A w Nju Subskrypcji masz GB za staż, jak i możliwość dodania kolejnych nr za 15 zł i tam też dostajesz GB.

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 82
  • 354
  • 1

Zmiany w Orange Flex

Nikt na siłę do niczego nie przeniesie.....

• 150
  • 631
  • 3

Każde opcje mają swoje wady i zalety. I zleży czego potrzebujemy 🙂

Abonament ma to do siebie, że działa ciągle. W przypadku płatności, wystawiany jest rachunek a ty masz kilkanaście dni na opłacenie. Nie ma tego parcia. Niektórzy narzekają na abonament ale wszystko zależy od oferty i potrzeb. Jak ktoś ma pomarańczowy światłowód to +30 zł za no limit rozmowy/SMS/MMS i 300 GB wygląda już w miarę sensownie. 

W przypadku typowego pre-paid, tutaj nawet jak zapomnisz zapłacić, to przynajmniej usługa jest aktywna. W ograniczonym zakresie, np. połączenia przychodzące i alarmowe. I doładujesz kiedy chcesz, a nie kiedy musisz.

Subskrypcje to w sumie jakaś tam trzecia droga. Dla operatora plus, bo w porównaniu do oferty "na kartę" w pewnym sensie wymuszanie ciągłości opłat, ale dla użytkownika pilnowanie, nie zapłacisz w danym dniu - nie korzystasz i jak piszecie tracisz bonusy etc. A sytuacje w życiu mogą być różne.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8676
  • 35087
  • 293

Zmiany w Orange Flex

Czyli sugerujesz że najlepiej mieć wszystkie trzy? Zaraz, zaraz, przecież faktycznie tak mam...

• 2157
  • 16474
  • 3

@Echolink3napisał(-a)

Ale macie problem...

Wystarczy zapłacić przed czasem ...

@Echolink3 , jak się płaci wszystko przez internet i nie dostajesz smsa, czy maila na czas (albo wogóle), to można coś przeoczyć. Masz rację, że najlepiej mieć zapas gotówki, jednak bywają w życiu różne sytuacje, ale to nie Twój problem😀

@Echolink3napisał(-a)

Przecież to proste, Flex to usługa przedpłacona (subskrypcja)... Płacisz wcześniej masz.... Ktoś tu czegoś nie rozumie....

@Echolink3 , akurat podobnie miałem z eurojackpotem na subskrypcję. Mają ustaloną systemem godzinę wcześniejszego poboru ze zgromadzonych środków i ja akurat nie wyczaiłem. Dwukrotnie zrobiłem to ręcznie i subskrypcja sama z automatu wskoczyła. Na moje oko, po to wyrażam zgodę na powiadomienia, żeby otrzymać je zawsze i odpowiednio wcześniej. Życie potwierdza, że technika buduje i "rujnuje" zarazem (komplikuje), gdy ma się na głowie więcej trosk😊 

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 70
  • 334
  • 0

@bronzubnapisał(-a)

@Echolink3napisał(-a)

Przecież to proste, Flex to usługa przedpłacona (subskrypcja)... Płacisz wcześniej masz.... Ktoś tu czegoś nie rozumie....

@Echolink3 , akurat podobnie miałem z eurojackpotem na subskrypcję. Mają ustaloną systemem godzinę wcześniejszego poboru ze zgromadzonych środków i ja akurat nie wyczaiłem. Dwukrotnie zrobiłem to ręcznie i subskrypcja sama z automatu wskoczyła. Na moje oko, po to wyrażam zgodę na powiadomienia, żeby otrzymać je zawsze i odpowiednio wcześniej. Życie potwierdza, że technika buduje i "rujnuje" zarazem (komplikuje), gdy ma się na głowie więcej trosk😊 

Ja opłacam nielimitowany internet Orange i subskrybcję no limit Orange Flex i sobie chwalę.

Z płatnościami przez BLIK nie mam problemu 😗

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21558
  • 62781
  • 860

We FLEX są obecnie trzy sposoby płatności za plan. Korzystałem z podpiętej karty na samym początku uruchomienia FLEX-a, ale nie bardzo podoba mi się ten sposób opłaty za plan. Bardzo dobrze, że obecnie jest portfel. Jest możliwość wtedy wpłacenia tyle środków, aby wystarczyło na dwa, trzy plany. Po odnowieniu planu mam czas na uzupełnienie i nigdy mi się nie zdarzyło, aby byłą przerwa w dostępie do usług. Jestem niezależny od banku.