Nieudana płatność za plan i szybka blokada numeru bez 24h karencji

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 307
  • 762
  • 2

No mi się zdarzyło pod Flex mam podpiętą wirtualną kartę raz ją skasowałem w aplikacji banku i zapomnialem zmienic ze 2 razy na bankowej aplikacji wyskoczyło żebym autoryzować płatność i nie przeszło 

Niestety Flex kara za opóźnione płatności i to dotkliwie , przy zawieraniu umowy zgadzamy się na to ale jeśli się zdarzy to raczej klient nie jest zadowolony bo zawsze z tyłu głowy jest myśl że przecież gdzie indziej tego nie ma no ale w zamian można przekazać komuś gigabajty więc coś za coś…

28 ODPOW. 28

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3025
  • 15985
  • 80

Zmiany w Orange Flex

@xethnapisał(-a)

No mi się zdarzyło pod Flex mam podpiętą wirtualną kartę raz ją skasowałem w aplikacji banku i zapomnialem zmienic ze 2 razy na bankowej aplikacji wyskoczyło żebym autoryzować płatność i nie przeszło 

Niestety Flex kara za opóźnione płatności i to dotkliwie , przy zawieraniu umowy zgadzamy się na to ale jeśli się zdarzy to raczej klient nie jest zadowolony bo zawsze z tyłu głowy jest myśl że przecież gdzie indziej tego nie ma no ale w zamian można przekazać komuś gigabajty więc coś za coś…

Blokowanie numeru nie następuje od razu, więc nie siej paniki, oferta jest bardzo dobra, tylko wymaga pilnowania płatności za subskrypcję, ja zawsze mam  jedną wpłatę na plus, jakby bank płatności w terminie nie zrobił 😎

Tak odnośnie nowych umów, jakby dało się z e-sim, to online przez internet, załatwi się wszystko, szkoda że nie jest to standard 😎

• 307
  • 762
  • 2

Zmiany w Orange Flex

Oczywiście że od razu, ostatnia taka sytuacje miałem miesiąc temu i minutę po godzinie do której pakiet był ważny telefon już nie działał. 

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2842
  • 12100
  • 74

Zmiany w Orange Flex

Usługi są zawieszane po 24 godzinach od nieudanej płatności, a nie po minucie.

Screenshot_20250816-080533.png

• 2157
  • 16474
  • 3

Zmiany w Orange Flex

@xethnapisał(-a)

Oczywiście że od razu, ostatnia taka sytuacje miałem miesiąc temu i minutę po godzinie do której pakiet był ważny telefon już nie działał. 

@xeth , potwierdzam natychmiastową blokadę, bo zdarzyło mi się po prostu zapomnieć doładować kilka razy w terminie i o tej samej godzinie. Nawet jednego, feralnego razu nie mogłem się z przypisanego  numeru zalogować i dobrze, że miałem drugi smartfon z OL pod ręką, kiedy już dokonałem płatności, by wyjaśnić na czacie całą sytuację. Ot, wybryk natury i cudów techniki.

• 701
  • 2452
  • 3

Zmiany w Orange Flex

@bronzubnapisał(-a)

@xethnapisał(-a)

@xeth , potwierdzam natychmiastową blokadę, bo zdarzyło mi się po prostu zapomnieć doładować kilka razy w terminie i o tej samej godzinie. Nawet jednego, feralnego razu nie mogłem się z przypisanego  numeru zalogować i dobrze, że miałem drugi smartfon z OL pod ręką, kiedy już dokonałem płatności, by wyjaśnić na czacie całą sytuację. Ot, wybryk natury i cudów techniki.

dlatego na takie sytuacje warto mieć kartę z OFnK i tam mieć GB na czarną godzinę.

Poziom 23, Odkrywca Przestworzy
  • 312
  • 563
  • 15

Zmiany w Orange Flex

Wy chyba macie jakiegoś innego FLEXa 😉

Ja dostałem SMSa oraz wiadomość w aplikacji o nieudanej płatność oraz 24 godziny na reakcję.

Czyli dokładnie tak jak to opisano w zakładce Pomoc.

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 390
  • 1168
  • 1

Zmiany w Orange Flex

@IreneuszCDnapisał(-a)

Blokowanie numeru nie następuje od razu, więc nie siej paniki, oferta jest bardzo dobra, tylko wymaga pilnowania płatności za subskrypcję, ja zawsze mam  jedną wpłatę na plus, jakby bank płatności w terminie nie zrobił 

Zaraz a w Flex przypadkiem płatności nie są pobierane automatycznie z karty za subskrypcję?

Mogłem się pomylić jak coś - ale zawsze wydawało mi się, że można ustawić automatyczne płatności za Flex'a

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2842
  • 12100
  • 74

Zmiany w Orange Flex

Można podłączyć kartę, można również blikiem doładować konto na 2 msc z góry. A można chyba to i to.... Up to U...

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 637
  • 2503
  • 8

@atlas_cudownapisał(-a)

Można podłączyć kartę, można również blikiem doładować konto na 2 msc z góry. A można chyba to i to.... Up to U...

Można to i to ale chyba to nic nie daje...

Jeżeli masz ustawioną płatność z karty i ona nie przejdzie to nawet posiadanie środków z doładowania blikiem chyba nic nie pomoże...

Ale może jest inaczej?