- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
MMSy w Orange Flex
Flex jako kompleksowa usługa w każdym planie posiada MMSy. Aby z nich korzystać wystarczy mieć skonfigurowany telefon. O ile w starych, klasycznych telefonach każdy producent stosował swoje pomysły i rozwiązania, to w czasach androida i iosa sprawy uległy częściowej standaryzacji i automatyzacji. Wkładając kartę do urządzenia z androidem na 99% zostanie ono automatycznie skonfigurowane do internetu i do mmsów. Możemy je znaleźć w ustawieniach związanych z transmisją danych komórkowych. W przypadku Huaweia Y6 2018 wystarczy ściągnąć panel powiadomień z góry, a następnie dotknąć i przytrzymać ikonę z transmisją danych:
A następnie opcję z punktami dostępowymi:
Ukaże się ekran z aktualnymi punktami dostępowymi gdzie można rozwinąć wpis do mmsów. Szarość oznacza że w tym konkretnym modelu punktu nie można edytować.
.
I na koniec mały bonusik dla osób które z różnych powodów chcą uzywać tylko mmsów ale bez internetu. Ten model Huaweia, podobnie jak słynny P8 Lite, posiada opcję która umożliwia tę funkcjonalność. Można ją znaleźć w aplikacji do wiadomości, klikamy więcej -> zaawansowane i naszym oczom ukaże się ekran z interesującym nas wpisem:
Jak widać mam zaznaczone żeby pobierał tylko w Polsce, ale można jeszcze rozszerzyć działanie na połączenia w roamingu albo całkowicie wyłączyć.
Nadmienię tylko, że Flex działa na tych samych ustawieniach co każdy telefon w Orange. Przy migracji z karty lub abonamentu będziemy używać tej samej karty SIM i tych samych ustawień.
edit: ATU-L21, atul21
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
MMSy w Orange Flex
@spiro , nie sprawdzałem w działaniu, ale spojrzałem zaraz w swojego SG A50 Dual SIM i mam tak: