Nie można wyświetlić tego widżeta.

Korzystanie z 2 telefonów na tym samym numerze

ROZWIĄZANE

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 19597
  • 56741
  • 770

@Januszbba można jeszcze spróbować z zablokowaniem karty SIM w aplikacji i odblokowywaniem, jak się chce skorzystać z drugiego telefonu. Osobiście nie sprawdzałem, więc nie wiem jak to zadziała.

Gorzej, jeśli weźmiesz ze sobą telefon z zablokowaną kartą SIM, to do odblokowania będzie potrzebny przynajmniej internet WiFi.

Screenshot_2024-11-02-15-08-35-023_com.orange.rn.dop.jpg

Screenshot_2024-11-02-15-08-39-351_com.orange.rn.dop.jpg

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 174
  • 577
  • 5

@ketrasaArtur @Januszbba 

Jak sama nazwa funkcji wskazuje - jest to blokada usług na karcie SIM (tzw. blokada antykradzieżowa). Jest to jednak niepełne rozwiązanie, dlatego polecam wymianę karty-klona i ustawienie go w trybie " tylko net " - najlepsze rozwiązanie.

• 19597
  • 56741
  • 770

@Karlos1990 jeżeli korzystasz tylko z internetu, o tak, jak najbardziej, Twoja podpowiedź jest jak najbardziej zasadna. Jeśli chcesz korzystać z pełnej możliwości, czyli rozmowy i wiadomości, to karta tylko do internetu nie nadaje się. Ja korzystam z klonów kart SIM pełnej opcji i niestety liczę się z reakcjami na wszystkich kartach SIM, które są aktualnie zalogowane do sieci.

• 174
  • 577
  • 5

@ketrasaArtur pragnę zaznaczyć problem, co do klonów, (które w opcji pełnej) włożysz jednego z nich do routera - wówczas mamy kaszanę.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 1002
  • 3289
  • 0

@ketrasaArtur  @Karlos1990 Rozważę za  i przeciw 🙂  ale Dziękuje za wasze cene rady 🙂

• 19597
  • 56741
  • 770

@Karlos1990 zależy jeszcze od routera. W przypadku routerów stacjonarnych problemu nie ma, ale jak włożę full kartę SIM do routera mobilnego, to już się pojawia problem z dzwonieniem.

@Januszbba poto jest forum, aby się dzielić doświadczeniem ewentualnie podsunąć sugestie do sprawdzenia. 

• 1002
  • 3289
  • 0

@ketrasaArtur  A w strefie kart sim jeśli mam opcje 0 gb za 15 zł to na tej dodatkowej karcie mogę dodać sobie gigabajty w apce?

• 174
  • 577
  • 5

@Januszbba pewnie, że możesz. Nawet te 20 GB na 7 dni tam wbijesz / zdobędziesz w Klubie.

• 19597
  • 56741
  • 770

@Januszbba możesz przekazać GB z jednego na drugi numer telefonu. Przekazujesz tylko GB które otrzymujesz w planie lub kody promocyjne.

• 1002
  • 3289
  • 0

@ketrasaArtur  A jak je przekażę te gb na ten 2 numer gdzie jest plan 0 gb to na jaki okres czasu będą one dostępne?