- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Korzystanie z 2 telefonów na tym samym numerze
@Januszbba można jeszcze spróbować z zablokowaniem karty SIM w aplikacji i odblokowywaniem, jak się chce skorzystać z drugiego telefonu. Osobiście nie sprawdzałem, więc nie wiem jak to zadziała.
Gorzej, jeśli weźmiesz ze sobą telefon z zablokowaną kartą SIM, to do odblokowania będzie potrzebny przynajmniej internet WiFi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak sama nazwa funkcji wskazuje - jest to blokada usług na karcie SIM (tzw. blokada antykradzieżowa). Jest to jednak niepełne rozwiązanie, dlatego polecam wymianę karty-klona i ustawienie go w trybie " tylko net " - najlepsze rozwiązanie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Karlos1990 jeżeli korzystasz tylko z internetu, o tak, jak najbardziej, Twoja podpowiedź jest jak najbardziej zasadna. Jeśli chcesz korzystać z pełnej możliwości, czyli rozmowy i wiadomości, to karta tylko do internetu nie nadaje się. Ja korzystam z klonów kart SIM pełnej opcji i niestety liczę się z reakcjami na wszystkich kartach SIM, które są aktualnie zalogowane do sieci.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArtur pragnę zaznaczyć problem, co do klonów, (które w opcji pełnej) włożysz jednego z nich do routera - wówczas mamy kaszanę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArtur @Karlos1990 Rozważę za i przeciw 🙂 ale Dziękuje za wasze cene rady 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Karlos1990 zależy jeszcze od routera. W przypadku routerów stacjonarnych problemu nie ma, ale jak włożę full kartę SIM do routera mobilnego, to już się pojawia problem z dzwonieniem.
@Januszbba poto jest forum, aby się dzielić doświadczeniem ewentualnie podsunąć sugestie do sprawdzenia.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArtur A w strefie kart sim jeśli mam opcje 0 gb za 15 zł to na tej dodatkowej karcie mogę dodać sobie gigabajty w apce?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Januszbba pewnie, że możesz. Nawet te 20 GB na 7 dni tam wbijesz / zdobędziesz w Klubie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Januszbba możesz przekazać GB z jednego na drugi numer telefonu. Przekazujesz tylko GB które otrzymujesz w planie lub kody promocyjne.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArtur A jak je przekażę te gb na ten 2 numer gdzie jest plan 0 gb to na jaki okres czasu będą one dostępne?