Nie można wyświetlić tego widżeta.

Korzystanie z 2 telefonów na tym samym numerze

ROZWIĄZANE

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 1002
  • 3289
  • 0

Witam Czy da się zrobić tak żeby w  telefonie jak będę dzwonił  do kogoś  lub jak ktoś do mnie będzie dzwonił żeby ten 2 telefon nie reagował na to co ten 1 ? Ja wiem że to jest fajna opcja  w flex ale ja bym nie chciał żeby tak się działo ciągle bo chce używać 1 a za  jakiś czas  2 telefonu mam androida.

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 174
  • 577
  • 5

Nie, nie ma takiej możliwości, ze względów technicznych.

Karta-klon w trybie rozmowy+sms/mms+net tak działa, że oba telefony dzwonią jednocześnie, a kopie otrzymanych smsów/mmsów przychodzą na klona - współdzielą ustawienia karty głównej.

Aby tak nie było, klona ustawiasz na wyłączny tryb internetowy. 

Tryb działania klona ustalasz w aplikacji przy aktywacji nowej karty lub w czasie jej wymiany.

Klon działa wyłącznie w Polsce. Jej działanie dezaktywuje wysyłanie/odbieranie wiadomości poprzez WiFi Calling.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

30 ODPOW. 30

• 174
  • 577
  • 5

Nie, nie ma takiej możliwości, ze względów technicznych.

Karta-klon w trybie rozmowy+sms/mms+net tak działa, że oba telefony dzwonią jednocześnie, a kopie otrzymanych smsów/mmsów przychodzą na klona - współdzielą ustawienia karty głównej.

Aby tak nie było, klona ustawiasz na wyłączny tryb internetowy. 

Tryb działania klona ustalasz w aplikacji przy aktywacji nowej karty lub w czasie jej wymiany.

Klon działa wyłącznie w Polsce. Jej działanie dezaktywuje wysyłanie/odbieranie wiadomości poprzez WiFi Calling.

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 19597
  • 56741
  • 770

@Januszbba niestety, jak masz główną i dodatkową kartę SIM na tym samym numerze, to obydwa telefony jak są w zasięgu będą dzwoniły i otrzymywały SMS-y, MMS-y, chyba, że na czas nieużywania, po prostu jednego z nich wyciszysz, tryb samolotowy lub wyłączysz. 

• 1002
  • 3289
  • 0

@ketrasaArtur  Wyłączyć nie chce tego telefonu z którego nie  będę korzystał tymczasowo więc zostaje tylko tryb samolotowy? Ale jak pewnie wyciszę to i tak będzie reagował ten telefon?

• 19597
  • 56741
  • 770

@Januszbba musisz też się liczyć z tym, że jak włączysz tryb samolotowy, a w międzyczasie zostaną przesłane wiadomości SMS, MMS, to po ponownym wyłączeniu otrzymasz jeszcze raz wiadomości na kartę SIM, która była w trybie samolotowym.

Niestety taka niedogodność. 

• 174
  • 577
  • 5

Póki nie dezaktywujesz klona - wyjście z trybu samolotowego zaloguje Ciebie do sieci komórkowej i przyjdą wszystkie powiadomienia sms/mms.

• 1002
  • 3289
  • 0

@Karlos1990  Czyli i tak czy siak czy wyciszę lub włączę tryb samolotowy telefon będzie i tak  reagował?

• 19597
  • 56741
  • 770

@Januszbba jak wyciszysz, to telefon będzie reagował, ale nie głośno, natomiast po wyłączeniu trybu samolotowego przyjdą powiadomienia.

• 174
  • 577
  • 5

Dlatego dobrze się zastanów czy chcesz kartę-klona w tym trybie. 

Ja mam klona ale w trybie wyłącznie internetowym - to bardziej przydatniejsza funkcja, niż tzw. tandem. Ja wolę wiedzieć co się dzieje na głównym telefonie, a na dodatkowym urządzeniu korzystam sobie z internetu (w tym jako np. router wifi).

• 1002
  • 3289
  • 0

@ketrasaArtur  Reasumując nie da się po prostu zrobić tak żeby całkowicie telefon nie reagował  chyba że go wyłącze a tego nie chcę robić.