Kłopot w związku z zakończeniem rocznej subskrypcji i próbą aktywacji nowego planu

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 307
  • 762
  • 2

Kłopot w związku z zakończeniem rocznej subskrypcji i próbą aktywacji nowego planu

Dziś skończył mi się roczny plan, pare dni temu dostałem informacje żeby wybrać plan wszedłem w aplikacji i była informacja ze przedłuży się automatycznie na ten miesięczny z 45 gigabajtami za 35 zł...

W poniedziałek jakoś po południu kolejna informacja ze musze wybrać plan bo numer zostanie zawieszony ale akurat byłem zajęty odłożyłem na kolejny dzień. Wczoraj przy próbie wybrania planu informacja ze już na to za późno.  

Dziś plan skończył się o 10:27 i o 10:28 telefon był już głuchy w aplikacji informacja o tym ze płatnic się nie powiodła co nie było prawdą bo na koncie nie było proby pobrania środków.

Wybrałem plan zapłaciłem niby wszystko działa ale oczywiście środki za ostatni miesiąc nie przeszły do sejfu, jakoś bardzo mi na tych GB nie zależy ale chodzi o sam fakt.

IMG_1151.PNG

Ostatni miesiąc tego używam trzeba się jak najszybciej ewakuować bo oferta jest po prostu kiepska . 

To ze w razie jakiegoś problemu z płatnością numer jest zawieszany natychmiast tez raczej nie pomaga. 

7 ODPOW. 7

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3244
  • 14284
  • 81

@xeth Jak chcesz to mogę Ci przelać jakieś 500GB, albo więcej... 

• 307
  • 762
  • 2

Nie potrzebne mi gigabajty ale chodzi o sam fakt ich zabrania, właśnie zauważyłem jescze ze mialem jeszcze gigabajty promocyjne które tez przepadły.

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 891
  • 3902
  • 6

Teraz to w tej cenie nie bardzo. jest się gdzie ewakuować, jeszcze miesiąc temu tak....

• 307
  • 762
  • 2

Mam plan za 35 zł w tej cenie bez problemu można znaleźć lepsza ofertę, można nawet dostać i lepsza i tańsza 

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21822
  • 64075
  • 867

@xeth pewnie korzystałeś z rocznej starszej wersji planu. Dlatego przyszła informacja, że po zakończeniu trzeba było wybrać nowy plan, bo od tamtego czasu zmieniła się oferta.

Zmianę planu można było dokonać najwcześniej 30 dni przed wygaśnięciem rocznego, więc czasu było sporo na podjęcie decyzji.

Po zakończeniu planu masz 24 godziny ważny numer i w tym czasie trzeba podjąć decyzję, co dalej z planem, inaczej numer zostanie zawieszony. Bezpowrotnie przepadnie po 6-ciu miesiącach. 

• 307
  • 762
  • 2

Z tymi 24 godzinami to jest trochę inaczej, 24 godziny przed końcem opłaconego planu nie możesz już go zmienić co jest bez sensu bo dzień przed końcem nie można już nic zrobić. Jeśli twój plan opłacony jest np godziny 12:00 to o 12:01 telefon już jest calkowicie nieaktywny i jest pół roku na reaktywacje. 

No i najlepsze jeśli miałeś włączona jakaś promocje zostaje ona zakończona tak samo przepadają ostatnie wykupione gigabajty . 

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 532
  • 2574
  • 22

@xethnapisał(-a)

Mam plan za 35 zł w tej cenie bez problemu można znaleźć lepsza ofertę, można nawet dostać i lepsza i tańsza 

Flex to nie tylko goły nolimit z - w zależności od ceny - mniejszym lub większym pakietem GB.

Sam nie korzystam ze wszystkich usług ale w cenie jest chociażby: gratis e-sim do watcha i/lub druga sim do routera, łatwa konwersja na e-sim i z powrotem, bezkonkurencyjna oferta dla osób potrzebujących nolimit z GB plus nolimit do routera z możliwością- w wyższym planie - posiadania kilku kart do routera 💪

Przy mniejszych potrzebach warto się z całą pewnością przyjrzeć nolimit +dużemu pakietowi GB oferowanemu przez submarkę Orange