- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak skonfigurować E-sim Orange Flex na Apple Watch córki w chmurze rodzinnej
Czy moglibyście mi łopatologicznie wytłumaczyć co mam zrobić żeby dziecko miało Apple Watch skonfigurowany jako Watch „dziecka” z jej numerem eSIM?. Dostała córka na komunię iPhone 15 i AW SE cellular. Telefon skonfigurowany jest w chmurze rodzinnej jako dziecko. Zegarek również skonfigurowałem z poziomu telefonu opiekuna. Ale za Chiny ludowe nie idzie tam dodać eSIM z Orange Flex 😕 Niech mi ktos pomoże. Czytam wcześniejsze wypowiedzi i nie bardzo rozumiem co i na którym telefonie mam krok po kroku zrobić 😕
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzięki za chęć pomocy, ale nie chodzi mi o zwykłe dodanie karty eSIM do watcha. To potrafię zrobić. Chodzi mi o dodanie eSIM na watchu skonfigurowanym w chmurze rodzinnej na MOIM telefonie, bo z telefonu córki nie jestem w stanie skonfigurować go jako Apple Watch dla „dziecka” z funkcjami ograniczającymi i monitorującymi czas i aktywność. A tylko jeśli Watch powiązany jest z CORKI telefonem można dodać eSIM (przynajmniej tylko wtedy potrafię ja to zrobić), ale nie mogę wtedy Watcha skonfigurować jako watcha w chmurze rodzinnej bo to telefon „dziecka” będącego pod moją juryzdykcja 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Obawiam się, że daremny twój trud w poszukiwaniu skutecznego rozwiązania. Na dzień dzisiejszy w Orange nie ma możliwości ustawienia tego w ten sposób (mimo, że iOS na to pozwala) - szukałem, nie znalazłem na to sposobu. Może kiedyś doczekamy się informacji o wprowadzeniu takiej funkcjonalności. A sytuację komplikuje, że konsultanci często nie chwytają o co chodzi stąd różne, rozbieżne rady. Pozostaje poszukanie rozwiązań zastępczych
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czyli pozostaje dodać eSIM z telefonu córki jako zwykłe sparowanie bez opcji rodzicielskich? 😢 To jest chore 🤦♂️ Orange Flex w tej kwestii leży i kwiczy tylko nie rozumiem że gdzieś tu ktoś pisał że jednak mu się udało 😕
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To nie jest tylko przypadłość orange flex. Wysyłam PM