- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mam troszkę podobny problem. Chociaż troszkę inny 😉
Mam: karta główna+ 2 karty dodatkowe.
Chcę zamknąć kartę główną.
Następnie chcę przenieść do Flex numer z Play który chciałbym aby był numerem głównym.
Czy wystarczy anulować plan na głównym numerze, a następnie przenieść z Play numer i ponownie zaprosić na nowym numerze te 2 numery dodatkowe?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@broneczeks możesz zamknąć konto główne we FLEX, dwa numery dodatkowe zostaną nadal aktywne, tylko bez numeru głównego. Proponuję numer główny przenieść do innego operatora lub do oferty na kartę. Wtedy z automatu konto główne zostanie puste, a nie z zawieszonym numerem.
Jeśli numer przenosisz od innego operatora do FLEX, to zostanie on przypisany jako numer główny, a numery dodatkowe zostaną bez zmian.
Oczywiście cały czas odnosimy się do tego samego konta FLEX, z tym samym adresem e-mail.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@broneczeks możesz zamknąć konto główne we FLEX, dwa numery dodatkowe zostaną nadal aktywne, tylko bez numeru głównego. Proponuję numer główny przenieść do innego operatora lub do oferty na kartę. Wtedy z automatu konto główne zostanie puste, a nie z zawieszonym numerem.
Jeśli numer przenosisz od innego operatora do FLEX, to zostanie on przypisany jako numer główny, a numery dodatkowe zostaną bez zmian.
Oczywiście cały czas odnosimy się do tego samego konta FLEX, z tym samym adresem e-mail.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak podmienić nowo przeniesiony numeru na numer główny?
Będzie jakaś różnica w szybkości przeniesienia z Flex do ONK w stosunku do innych operatorów?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@broneczeks tak, będzie różnica. Do ONK przeniesiesz w kilka chwil, bez wychodzenia z domu, zlecasz na czacie FLEX. Do innego operatora w przeciągu jednego dnia roboczego, trzeba się udać do salonu danego operatora, aby złożyć wniosek o przeniesienie numeru.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zrobiłem jak napisałeś i przeniosłem główny numer do ONK. Teraz także już przenosi się numer z Play jako główny.
Rodzi mi się jeszcze jedno pytanie.
Czy w tym momencie mogę także przenieść kolejny numer z Play z tym że przez strefę kart SIM?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArtur ogólnie w ciągu jednego dnia, przy przenoszeniu numerów nie ma podziału na dzień roboczy i weekend