Nie można wyświetlić tego widżeta.

Flex unlmtd - główny numer w roamingu, a dodatkowa karta w kraju

ROZWIĄZANE

Poziom 12, Tropiciel Przestworzy
  • 3
  • 6
  • 0

Dzień dobry, mam pytanie. Jak wygląda sytuacja w najwyższym pakiecie unltmd jeśli główna karta sim znajduje się co jakiś czas w roamingu. Czy wtedy w tym samym czasie dodatkowa karta w routerze w Polsce będzie działać (pakiet unlmtd)? 

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6374
  • 26055
  • 216

@Fbilknapisał(-a)

A widzisz, taki właśnie był mój zamysł, że to by miała być karta tylko do internetu. Chyba nie pozostaje mi nic innego jak po prostu spróbowanie. 

Sprawdziłem i działało.

Fakt, że karta główna nie była cały czas zalogowana, więc nie jestem w 100% pewien że kiedy główna jest aktywna za granicą, to dodatkowa jest aktywna w kraju, ale raczej tak niż nie.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

10 ODPOW. 10

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 19631
  • 56861
  • 774

Flex unlmtd - główny nuner w roamingu, a dodatkowa karta w kraju

@Fbilk dodatkowa karta SIM nie będzie działać, jeśli główna jest poza granicami kraju. Osobiście nie sprawdzałem. Inny układ sprawdziłem: Główna była w kraju, dodatkowa w roamingu, to teoretycznie dodatkowa nie powinna działać, ale SMS-y że jestem poza granicami kraju przychodziły.

• 3
  • 6
  • 0

Dzięki za odpowiedź. Szkoda że tak to działa, liczyłem że będę mógł korzystać z tego pakietu jako głównego jak jestem za granicą + dla domowników w routerze. Cóż, byłoby za dobrze. 😉 

Poziom 9, Zwiadowca Przestworzy
  • 2
  • 9
  • 0

Chyba zależy czy dodatkowa karta jest tylko do Internetu czy nie.

Karta tylko internetowa powinna działać dalej gdy główna wyjechała (wydaje mi się, że nawet kiedyś to sprawdzałem). Te karty do Internetu de facto mają inny nr telefonu przydzielony. 

Wariantu z kartą "głosową" nie sprawdzałem, ale pewnie tak jak piszą - połączenia nie działają, ale czy Internet też? Tutaj nie wiem. 

• 3
  • 6
  • 0

A widzisz, taki właśnie był mój zamysł, że to by miała być karta tylko do internetu. Chyba nie pozostaje mi nic innego jak po prostu spróbowanie. 

• 19631
  • 56861
  • 774

@Fbilk Przy najwyższym planie masz możliwość aktywowania więcej jak jednej karty dodatkowej. Ustaw więc jedną kartę do wszystkiego, drugą tylko do internetu i jak pojedziesz za granicę z kartą główną, to dodatkowe ktoś by musiał przetestować. Watro tylko zaznaczyć, która dodatkowa karta SIM jest do wszystkiego, a która tylko do internetu

@miruda w standardowym Orange na pewno tak jest, że dodatkowa karta SIM ma inny numer telefonu, czy we FLEX trak jest? Tego nie da się potwierdzić, bo z kartą SIM tylko do internetu nie da się zadzwonić. 

Poziom 9, Zwiadowca Przestworzy
  • 2
  • 9
  • 0

@ketrasaArturnapisał(-a)

@miruda w standardowym Orange na pewno tak jest, że dodatkowa karta SIM ma inny numer telefonu, czy we FLEX trak jest? Tego nie da się potwierdzić, bo z kartą SIM tylko do internetu nie da się zadzwonić. 

Po włożeniu karty "do Internetu" do telefonu z Androidem telefon identyfikuje nr z karty i jest to inny nr niż ten na karcie głównej. Oczywiście zadzwonić/wysłać SMS się na niego nie da. Nie wiem czy każda karta do Internetu ma osobny, czy wszystkie mają wspólny, ale na pewno jest inny. 

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6374
  • 26055
  • 216

@Fbilknapisał(-a)

Sprawdziłem i działało.

Fakt, że karta główna nie była cały czas zalogowana, więc nie jestem w 100% pewien że kiedy główna jest aktywna za granicą, to dodatkowa jest aktywna w kraju, ale raczej tak niż nie.

• 19631
  • 56861
  • 774

@miruda fakt, smartfon wyłapuje numer karty. Może za jakiś czas sprawdzę.

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 612
  • 1586
  • 3

czy tu nie chodzi o IMSI ?

a jak w regulaminach jest ?