Nie można wyświetlić tego widżeta.

Flex Unlimited + TIDAL = ciągłe zacinanie się, przerywanie dźwięku w max jakości

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 8
  • 16
  • 0

Flex Unlimited + TIDAL = ciągłe zacinanie się, przerywanie dźwięku w max jakości

Mam pytanie do korzystających z Tidala. Mam subskrypcję tego serwisu, ale niestety jakoś połączenia do ich serwerów przez sieć Orange jest chyba fatalna. Bardzo często zacina się, przerywa muzykę, jeśli dany utwór jest przesyłany w max jakości dźwięku. Pozostałe serwisy chodzą jak złoto (w tym niemuzyczne), problem jest TYLKO z Tidalem.

17 ODPOW. 17

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 416
  • 2487
  • 0

A ta max jakość to jaka jest? Jaki bitrate? Jeśli jakiś odpowiednik FLAC to pewnie sieć nie wyrabia... 

• 8
  • 16
  • 0

FLAC 24-bit/192kHz lub 24/96kHz

ale inne serwisy wyrabiają, tylko z Tidalem jest taki problem.

1 min dźwięku 24/96 "waży" około 34 MB

1 min dźwięku 24/192 to około 69 MB

jestem połączony przez 5G n78

• 416
  • 2487
  • 0

Jeśli inne serwisy muzyczne o podobnych parametrach (są inne takie z FLAC 24/192 ?) działają bez zakłóceń to albo Orange za słaby w twojej okolicy albo... Tidal za słaby 😉

Najlepszym testem byłoby spróbować jak działa z innym niż Orange operatorem...

• 8
  • 16
  • 0

Serwis amazon hd music oraz apple music o podobnych parametrach działają bez czkawek; natomiasty tidal popoludniami to padaka.

niektorzy na innych forach upatruja problemu w routingu orange.

Ja posiadam oferte flex.

Orange ma tez plany biznesowe, tzw. internet biurowy unlimited … czy w ofercie (5g)  dla klientow biznesowych routing jest inny, czy mozna wziac staly ip? 

• 416
  • 2487
  • 0

Nie ma pojęcia czy to by pomogło, mobilny stream to dla mnie zawsze loteria 😉

Przydałby się test na twoim sprzęcie z innym operatorem...

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 18
  • 65
  • 2

To chyba nie problem Orange, ale być może samej apki.

Przez dwa lata korzystałem z Tidala, bo miałem za free do abonamentu komórkowego u innego operatora. Ogólnie byłem zadowolony, ale właśnie od pewnego czasu zaczął "dusić się". Na różnych łączach u różnych operatorów. Mobilnych czy też stacjonarnych (WiFi). Przeszedłem na Spotify i zero problemów.

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 1190
  • 4875
  • 22

A czy przypadkiem nie obserwujecie problemu tylko na słuchawkach BT? A np na głośniku jest ok?

• 8
  • 16
  • 0

Hej, nie raczej nie apki. Moj streamer do plikow bezposrednio sie laczy z serwerami tidala, apka nie jest wtedy w uzyciu.

• 416
  • 2487
  • 0

Dusi się albo Orange albo Tidal, bez testów nikt tutaj ci raczej nie pomoże...