- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Flex Unlimited + TIDAL = ciągłe zacinanie się, przerywanie dźwięku w max jakości
Mam pytanie do korzystających z Tidala. Mam subskrypcję tego serwisu, ale niestety jakoś połączenia do ich serwerów przez sieć Orange jest chyba fatalna. Bardzo często zacina się, przerywa muzykę, jeśli dany utwór jest przesyłany w max jakości dźwięku. Pozostałe serwisy chodzą jak złoto (w tym niemuzyczne), problem jest TYLKO z Tidalem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Flex Unlimited + TIDAL = ciągłe zacinanie się, przerywanie dźwięku w max jakości
A ta max jakość to jaka jest? Jaki bitrate? Jeśli jakiś odpowiednik FLAC to pewnie sieć nie wyrabia...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
FLAC 24-bit/192kHz lub 24/96kHz
ale inne serwisy wyrabiają, tylko z Tidalem jest taki problem.
1 min dźwięku 24/96 "waży" około 34 MB
1 min dźwięku 24/192 to około 69 MB
jestem połączony przez 5G n78
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeśli inne serwisy muzyczne o podobnych parametrach (są inne takie z FLAC 24/192 ?) działają bez zakłóceń to albo Orange za słaby w twojej okolicy albo... Tidal za słaby 😉
Najlepszym testem byłoby spróbować jak działa z innym niż Orange operatorem...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Serwis amazon hd music oraz apple music o podobnych parametrach działają bez czkawek; natomiasty tidal popoludniami to padaka.
niektorzy na innych forach upatruja problemu w routingu orange.
Ja posiadam oferte flex.
Orange ma tez plany biznesowe, tzw. internet biurowy unlimited … czy w ofercie (5g) dla klientow biznesowych routing jest inny, czy mozna wziac staly ip?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie ma pojęcia czy to by pomogło, mobilny stream to dla mnie zawsze loteria 😉
Przydałby się test na twoim sprzęcie z innym operatorem...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To chyba nie problem Orange, ale być może samej apki.
Przez dwa lata korzystałem z Tidala, bo miałem za free do abonamentu komórkowego u innego operatora. Ogólnie byłem zadowolony, ale właśnie od pewnego czasu zaczął "dusić się". Na różnych łączach u różnych operatorów. Mobilnych czy też stacjonarnych (WiFi). Przeszedłem na Spotify i zero problemów.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A czy przypadkiem nie obserwujecie problemu tylko na słuchawkach BT? A np na głośniku jest ok?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Hej, nie raczej nie apki. Moj streamer do plikow bezposrednio sie laczy z serwerami tidala, apka nie jest wtedy w uzyciu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dusi się albo Orange albo Tidal, bez testów nikt tutaj ci raczej nie pomoże...
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »